NYHETER

________________________________________________________________

Vi jobbar just nu på höstschemat!

________________________________________________________________

VÄSTAFRIKANSK DANS OCH DJEMBE TRUMKURS 

Vi har workshops regelbundet i västafrikansk dans och djembe trumkurs- anmäl inför varje gång och betala per gång. Nästa datum ännu ej bestämt!
15.00-16.30 Västafrikansk dans med live-trummor
16.45-18.15 Djembe trumma
Lärare dans:
Aicha
Aicha är född i Guinea och började dansa afrikansk dans i Matam, Conakry, 1999. Hennes första danslärare var Abdourahamane ”Italo” Sylla, numera bosatt i Stockholm. Hon har medverkat i dansgrupperna Ballet Wassa, Soleil d’Afrique och Ballet Bagataye i Matam. Hon har även gett danskurser i bl a Bel Air, Guinea, vid många tillfällen och hon har samarbetat med musikartisten Alphonse Soumah, numera bosatt i Paris. Aicha har de senaste åren gett flera workshops i afrikansk dans på olika orter i Sverige och har undervisat på Höörs Danscenter sedan maj 2020.
Lärare dans:
Nina
Nina började dansa 1986, då hon deltog i första Falun Folkmusik Festival. Där väcktes fascinationen för all traditionell och folklig dans från den Afrikanska kontinenten och hon fångades först av den Orientaliska dansen från Egypten (som hon sedan undervisade i under 10 år i Simrishamn) Något år senare började hon dansa Västafrikansk dans i Dalarna, med lärare främst från Guinea Conakry, men även Gambia och Senegal. Vintern 93/94 åkte hon för första gången till Guinea för att dansa. Hon har sedan dess tagit klasser i Stockholm och Malmö och organiserat workshops i Simrishamn. Hon har undervisat i Västafrikansk dans i Simrishamn och på festivaler. Nina har undervisat i västafrikansk dans på Höörs Danscenter sedan februari 2020.
Lärare djembetrumma:
Naby
Naby kommer från Guinea men bor nu i Malmö. Han började dansa traditionell västafrikansk dans och spela djembe vid 10 års ålder och har undervisat i både djembe och dans under tio år i Danmark och Sverige. Han har en trumgrupp som heter Tamala i Danmark som består av fyra danskar och fyra västafrikaner. Naby har ackompanjerat danslektionerna på Höörs Danscenter sedan februari 2020 och tillför alltid mycket positiv energi med sitt ackompanjemang! Naby kommer även spela till den västafrikanska dansen.
Betala per gång
Pris: 150 kr/lektion, eller 250 kr för båda lektionerna
Begränsat antal platser.
Anmälan sker inför varje gång till info@hoorsdanscenter.se. Anmäl senast 24 h innan din lektion. Avbokning och betalning senast kl 10. samma dag. Senare avbokning debiteras.
Meddela i anmälan om du vill låna trumma eller har med dig egen.

________________________________________________________________

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vill att ni vidtar följande åtgärder:

* Stanna hemma om du är sjuk, även om du bara är lite förkyld. Om en familjemedlem har Corona eller misstanke finns om Corona, kommer man inte till studion.

* Tvätta händerna med tvål och varmt vatten när du kommer till oss.

* Tvätta händerna med två och varmt vatten efter din lektion.

* Om du hostar eller nyser, så gör det i armvecket.

Tack!