SILVIA

Grundare av Höörs Danscenter. Har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog med inriktning jazz i Frankrike och har arbetat som dansare i Paris och i andra länder med Paris som utgångspunkt, framför allt inom jazz och showdans. Har även tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz, hiphop, salsa samt gymnastik. Har bott tio år utomlands; på Guadeloupe i franska Västindindien, i Frankrike i Paris, Spanien och Finland. Utlandsvistelserna har färgat både dans och synsätt och det finns en förkärlek för trummor, latino-musik, franska texter och det akrobatiska och spektakulära. Silvia har även anatomiska kunskaper från utbildningar i personlig träning och massageterapeututbildning, musikaliska kunskaper från att ha spelat instrument i flera år.

Silvia gillar många olika träningsformer men det gör att dans är det hon älskar mest är att det är så mycket på samma gång: rörelse, oftast till musik, där man blir ett med musiken med möjlighet att uttrycka känslor, skapandet av något med sin egen kropp men också med sitt inre, en konstform som ger/kräver fysisk träning.

Silvia har Xpert Fitness professional teachers certifikat i spinning pole och pole för barn.

Silvia har även studerat språk och har en mastersexamen i översättning.

AISHA

Aisha är 16 och har dansat flera olika stilar, bland annat jazz, street, contemporary och musikaldans. Hon har varit en del av Jazz Revolution. Aisha har också både tränat och lärt ut pole och gymnastik. Aisha går första året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

ALAINE

Alaine Handa tog kandidatexamen från UCLA i Kalifornien inom dans 2005. Sedan flyttade hon till New York City och jobbade som professionell modern dansare, koreograf och danslärare i sju år. Hon började dansa när hon var bara 4 år gammal och började bli lärling till sin danslärare när hon var 16 år.

Alaine har 17+ år erfarenhet som danslärare i flera länder bland annat i Los Angeles, New York City, Singapore, Guangzhou, Switzerland, Malta, och Sverige. Hon har turnerat med sitt danskompani, A.H. Dance Company som deltagit i flera festivaler i New York City, Toronto Fringe Festival, Capital Fringe Festival, Edinburgh Fringe Festival och har fått stödstipendium för sin koreografi “Chameleon” och “Habitat”.

Alaine har bott i flera länder; Singapore, Indonesien, USA, Schweiz, Belgien och har spenderat mycket tid i Australien, London, Malta, Finland och befinner sig nu i Sverige. Hon trivs i dansstudion eftersom dans ger henne energi och ett meningsfullt liv.

Alaine undervisar i balett och stepp.

EMILIA

Emilia är 18 år och har dansat sedan starten på Höörs danscenter. Hon dansar allt från balett, jazz och contemporary till hiphop och street. Dans och musik genomsyrar Emilias liv. Hon älskar att koreografera egna danser och har ett scenspråk rikt på känslouttryck. Förutom dansen spelar hon piano och sjunger. Emilia går på musikgymnasiet Rytmus i Malmö. Hon är dansledare i jazz och street.

TEXAS

Texas är en 16 årig killen som älskar att dansa och har rytmen i blodet. Han har dansat så länge han kan minnas och har genom åren dansat många olika dansstilar men har sina grunder i jazzen och baletten. Han har medverkat i flera danstävlingar och även varit bakgrundsdansare i musikvideo. Hans glädje för dansen och målmedvetenhet för att lära sig nytt smittar av sig på hans elever. Texas är en del av Jazz Revolution. Texas går första året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Texas undervisar i balett och crewgruppen Dance Revolution.

AMINA

Jag är Amina och är 17 år. Jag har dansat sedan jag var väldigt liten i många olika stilar men favoriterna har varit dancehall och hiphop. Med ett crew jag tidigare varit med i har jag tävlat i tävlingar som Streetstar, UDO Denmark, Bowdown, Skapa Dans och UDO World Championship i England. Jag har också jobbat som danstränare i 1,5 år i olika stilar, men främst show dance. Jag har även koreograferat för gymnasiespex och halvtidsshowen i Lunds Superbowl. Under träningar med mig fokuserar vi på att utvecklas samtidigt som vi har kul och utvecklingen i sig kan variera mellan energi, uttryck och glädje inom dansen.

Amina håller i street och crewgruppen Street Revolution.

ELLI

Elli är 15 år och har dansat på dansstudion sedan hon var liten. Det roligaste hon vet är pole men har erfarenhet av jazz, balett och contemporary på danscentret. Elli har även varit en del av Jazz Revolution.

ELLA

Ella har dansat på studion sedan 2016 och hon har dansat flera olika stilar; balett, jazz, streetjazz och hiphop. Balett har hon dansat i sju år. Ella har varit hjälpledare i balett 4-5 & balett 6-7 samt kidz 6-7 och denna termin är hon ledare för balett 4-5 & balett 6-7. Ella är även med i Street Revolution crew.

WANDA

Wanda är 15 år och har dansat på studion sen 2019. Hon har dansat olika stilar genom åren men fastade extra för jazzen. Wanda har tidigare varit hjälpledare i kidz-grupperna i två terminer och ska nu börja undervisa kidz 4.

JULIA

Julia 15 år har dansat i cirka 8 år och dansar för det mesta street men har även erfarenhet inom jazz och hiphop. Julia har varit hjälpledare i kidzgrupper under två terminer och håller nu i kidz 5.

NORA

Jag heter Nora, är 17 år och har alltid gillat att dansa. Jag har dansat både jazz och hiphop och det är hiphop och street som ligger mig närmast om hjärtat. Jag har tidigare varit hjälpledare i dansgrupper med yngre barn. Mitt mål med dansundervisningen är att eleverna ska känna sig trygga, våga uttrycka sig och ha kul.

MAJKEN

Hej, jag heter Majken och är 15 år gammal. Jag har dansat sedan jag var 6 år och har provat på många olika dansstilar bl.a. jazz, commercial hiphop, girly, street och sabar. Jag har fastnat mest för hiphop och street. Jag håller även på med mycket annat som har med dans och musik att göra och har till exempel under våren 2022 spelat en roll i musikalen Valborg och nunnorna. Majken undervisar i streetkidz.

FELICIA

Felicia har en bred grund från Malmöflickorna och gymnastik som sedan övergått till en helhjärtad satsning på dansen. Hon har en utbildning i ledarskap och har undervisat i mer än fem år. Hon tagit en hel del lektioner inom sång och spelat teater. Hon började träna redan vid 3 års ålder och har stått på stora scener såsom Malmöoperan, Nöjesteatern, Baltiska hallen, Göteborgsoperan, Malmö live, Dansens hus i Stockholm och Berwaldhallen. 
Hon har testat allt från balett, hiphop, street, dancehall, jazz, modernt och house.

Felicia är en aktiv dansare med flera års erfarenhet av undervisning, tävlingsdans och uppträdande, vilket har resulterat i deltagande som Streetstar, UDO, Danskarusellen, med mera både som dansare och coach.

Felicia utvecklas genom workshops och dansklasser, såväl nationellt som internationellt. Felicia vill att hennes elever ska ha roligt och känna samma glädje och energi som hon gör innan hon går ut på scen.
Hennes mål är att de en dag ska bli bättre än henne själv och sprida dansglädjen vidare.

FLORA

Flora är 13 år och har dansat balett på studion sedan 2020. Flora är hjälpledare i balett 4-5 och balett 6-7.

ISABELL

Isabell är 12 år och hittade intresset för dans när hon var 2 år. Isabell tillbringar många timmar i danslokaler och det är det hon älskar mest. Hon har varit en del av Höörs Danscenter sedan det grundades i Höör. Isabell har erfarenhet av street, jazz, new school hiphop och att vara med i Ccew som tävlar i dans.

Isabell är hjälpledare till kidz 5-6 och kidz 6-7.

SARA H.

Sara har testat det mesta inom sport och dans. Hon hittade pole 2018 och fastnade direkt. Hon tycker att det är en fantastisk träningsform och allra viktigast av allt är att man har så kul när man håller på. Hon tycker om att utmana sig själv och är väldigt envis och lägger många timmar på träning.

”Man tränar hela kroppen utan att ens tänka på det, man bygger styrka och flexibilitet och man utvecklas hela tiden.

Träning ska vara kul!”

Sara undervisar i pole.

SARA W.

Sara har i sin barndom provat på många olika dansstilar men aldrig fastnat för någon av dem. Hon tränade även gymnastik under några år. År 2017 provade hon pole dance för första gången och föll direkt för stilen.

Sara anser att det är viktigt att individanpassa lektionerna så att varje elev kan utvecklas i sitt eget tempo och utmana sig själv. På Saras klasser ligger fokus på tricks och kombinationer, att bygga styrka och flexibilitet samtidigt som man får lära sig att sätta ihop det man lärt sig till graciösa koreografier.

Sara undervisar i pole.

KAJSA

Jag har alltid älskat att röra på mig och började dansa när jag gick på högstadiet. På gymnasiet gick jag estetiska programmet med dansinriktning. Efter gymnasiet hade jag ett långt uppehåll från dansandet då jag tränade en massa annat, bland annat mycket yoga. År 2019 upptäckte jag pole dance och var fast från första passet. Det är en fantastisk kombination av att uttrycka sig med dans och en rejäl fysisk utmaning. När jag inte dansar så tränar jag på Friskis & Svettis där jag är ledare för yoga. För att kunna göra det har jag gått ett antal olika utbildningar kring ledarskap och träning både rent generellt och med fokus på träningsformen yoga.

Jag kommer undervisa i flexibility där du kan jobba med din rörlighet oavsett om du gör det som ett komplement till pole dance eller dans eller om du bara vill ha ett pass där du kan stretcha ut kroppens största muskelgrupper.

SUSANNE

Jag heter Susanne jag kommer under hösten 2023 att vara instruktör i pole contemporary choreo samt pole exotic choreo. Jag har träningsbakgrund i framförallt löpning, styrketräning, dans och parkour, men har även tränat mycket annat. Jag har hållit på med pole sedan 2018, och har varit instruktör sedan 2020, såväl i Malmö, Lund, Hässleholm och i Höör, och då framförallt i trickklasser nivå 3 och 4 samt exotic.
Jag gillar träning som utmanar mina gränser och som förändrar bilden av vad jag tror att min kropp kan klara av att utföra. Därför är pole så fantastiskt roligt – idag har jag en helt annan bild och inställning av vad jag/min kropp kan göra. ”Jag kan om jag vill!”

MAJA

Maja är 13 år och har dansat pole på Höörs danscenter i 2 år. Hon har tidigare dansat andra dansstilar men tränar nu bara pole eftersom det är hennes största intresse. Maja har nyligen börjat som hjälpledare i pole kidz 1.