SILVIA

Grundare av Höörs Danscenter. Har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog med inriktning jazz i Frankrike och har arbetat som dansare i Paris och i andra länder med Paris som utgångspunkt, framför allt inom jazz och showdans. Har även tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz, hiphop, salsa samt gymnastik. Har bott tio år utomlands; på Guadeloupe i franska Västindindien, i Frankrike i Paris, Spanien och Finland. Utlandsvistelserna har färgat både dans och synsätt och det finns en förkärlek för trummor, latino-musik, franska texter och det akrobatiska och spektakulära. Silvia har även anatomiska kunskaper från utbildningar i personlig träning och massageterapeututbildning, musikaliska kunskaper från att ha spelat instrument i flera år.

Silvia gillar många olika träningsformer men det gör att dans är det hon älskar mest är att det är så mycket på samma gång: rörelse, oftast till musik, där man blir ett med musiken med möjlighet att uttrycka känslor, skapandet av något med sin egen kropp men också med sitt inre, en konstform som ger/kräver fysisk träning.

Silvia har Xpert Fitness professional teachers certifikat i spinning pole och pole för barn.

Silvia har även studerat språk och har en mastersexamen i översättning.

AISHA

Aisha är 16 och har dansat flera olika stilar, bland annat jazz, street, contemporary och musikaldans. Hon har varit en del av Jazz Revolution. Aisha har också både tränat och lärt ut pole och gymnastik. Aisha går första året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

ALAINE

Alaine Handa tog kandidatexamen från UCLA i Kalifornien inom dans 2005. Sedan flyttade hon till New York City och jobbade som professionell modern dansare, koreograf och danslärare i sju år. Hon började dansa när hon var bara 4 år gammal och började bli lärling till sin danslärare när hon var 16 år.

Alaine har 17+ år erfarenhet som danslärare i flera länder bland annat i Los Angeles, New York City, Singapore, Guangzhou, Switzerland, Malta, och Sverige. Hon har turnerat med sitt danskompani, A.H. Dance Company som deltagit i flera festivaler i New York City, Toronto Fringe Festival, Capital Fringe Festival, Edinburgh Fringe Festival och har fått stödstipendium för sin koreografi “Chameleon” och “Habitat”.

Alaine har bott i flera länder; Singapore, Indonesien, USA, Schweiz, Belgien och har spenderat mycket tid i Australien, London, Malta, Finland och befinner sig nu i Sverige. Hon trivs i dansstudion eftersom dans ger henne energi och ett meningsfullt liv.

Alaine undervisar i balett och stepp.

FELICIA

Felicia har en bred grund från Malmöflickorna och gymnastik som sedan övergått till en helhjärtad satsning på dansen. Hon har en utbildning i ledarskap och har undervisat i mer än fem år. Hon tagit en hel del lektioner inom sång och spelat teater. Hon började träna redan vid 3 års ålder och har stått på stora scener såsom Malmöoperan, Nöjesteatern, Baltiska hallen, Göteborgsoperan, Malmö live, Dansens hus i Stockholm och Berwaldhallen. 
Hon har testat allt från balett, hiphop, street, dancehall, jazz, modernt och house.

Felicia är en aktiv dansare med flera års erfarenhet av undervisning, tävlingsdans och uppträdande, vilket har resulterat i deltagande som Streetstar, UDO, Danskarusellen, med mera både som dansare och coach.

Felicia utvecklas genom workshops och dansklasser, såväl nationellt som internationellt. Felicia vill att hennes elever ska ha roligt och känna samma glädje och energi som hon gör innan hon går ut på scen.
Hennes mål är att de en dag ska bli bättre än henne själv och sprida dansglädjen vidare.

TEXAS

Texas, en 16-årig kille, har en passion för dans och en naturlig rytm i sitt blod. Med rötterna i jazz och balett har han utforskat olika dansstilar genom åren, deltagit i tävlingar och till och med varit bakgrundsdansare i musikvideor. Hans entusiasm och målmedvetenhet smittar av sig på hans elever. Från och med 2020 har Texas också gett sig in i pole-dansen och i maj 2023 vann han guld i artistisk pole. Hans mål är att upprepa framgången 2024. För närvarande går Texas sitt första år på Lunds dans- och musikalgymnasium och är också en stolt före detta medlem av Jazz Revolution.

AGNES

Mitt namn är Agnes och jag är 20 år. Jag har ett stort intresse för både dans och sång och har dansat till och från sen femårsåldern. Jag har själv dansat på dansstudion och började även undervisa 2016. Under åren har jag hunnit testa på många olika dansstilar, allt från Heels till balett, men har min grund i Jazz och street. Under mina lektioner vill jag att eleverna ska få en möjlighet till att få utforska och uttrycka sig själva genom dansen. Jag vill skapa en trygg miljö där alla vågar vara sig själva. Under lektionerna försöker jag hitta en balans mellan teknik, improvisation och koreografi för att eleverna på bästa sätt ska kunna få alla de byggstenar de behöver för att kunna utvecklas som dansare. Men det allra viktigaste med mina danslektioner är att både eleverna och jag ska ha roligt tillsammans!

ELLI

Elli är 15 år och har dansat på dansstudion sedan hon var liten. Det roligaste hon vet är pole men har erfarenhet av jazz, balett och contemporary på danscentret. Elli har även varit en del av Jazz Revolution.

WANDA

Wanda är 15 år och har dansat på studion sen 2019. Hon har dansat olika stilar genom åren men fastade extra för jazzen. Wanda har tidigare varit hjälpledare i kidz-grupperna i två terminer och undervisar nu kidz 4.

JULIA

Julia 15 år har dansat i cirka 8 år och dansar för det mesta street men har även erfarenhet inom jazz och hiphop. Julia har varit hjälpledare i kidzgrupper under två terminer och håller nu i kidz 5.

FILIPPA

Filippa har har dansat sedan sex års ålder men började satsa helhjärtat på dansen när hon var 10 då hon började på Arnbergs dansstudio i Malmö. Dansen och att stå på scen är Filippas största passion i livet!
Filippa har bred utbildning inom många olika stilar, främst hip hop, dancehall, jazz, modernt och ballet. Hon har även deltagit i tävlingar som Streetstar, malmö dance weeks showcase tävling och svenska danssport förbundets tävlingar. Hon har stått på scener som Berwalldhallen, dansens hus, nöjesteatern i Malmö och Lunds stadsteater.
Filippas största fokus inom dansen är att ständigt utvecklas och hon tar ständigt danskurser och workshops, såväl inrikes som utrikes för att utvecklas. Filippa har vikarierat och gått bredvid på klasser för att skapa en djupare förståelse för undervisandet av dans. Hon går en tre åring gymnasieutbildning på Lunds dans och musikalgymnasium samtidigt som hon regelbundet showar och tävlar med gruppen Kick it dance crew på Arnbergs dansstudio.  Filippas mål med lektionerna är att eleverna ska känna att dans är kul och varierande samtidigt som korrekt teknik är viktig!

EVA

Hej jag heter Eva Reardon. Jag är född år 2007 och bor i en liten by utanför Lund, Södra Sandby. Jag började dansa när jag var 5 år gammal och fastnade snabbt för dans. Jag har dansat olika stilar inom hiphop som hiphop, old school Hip Hop, house och newschool. Utöver Hip Hop har jag dansat afro, jazz, balett och contemporary. Jag går även första året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

EMY

Jag är en 17-årig tjej som har dansat nästan hela mitt liv, närmare bestämt sedan jag var tre år. Jag älskar all dans och behärskar de flesta stilar, men just nu dansar jag mest jazz, modern, balett, street och stepp! En stor passion är att uppträda – har varit med på allt från föreställningar i Eslöv, Lund och Malmö på torg, medborgarhus samt arenor till att stå på scen och medverka i Talang på TV4, Streetstar, Sommarlovsmorgon på SVT mm.

Jag har undervisat på Kids camp och balettklasser på dansskolan Attitude 69, har själv dansat där sen jag var fem år. Jag går just nu andra året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

IDA

Ida är 16 år och har dansat så länge hon kan minnas. Hon har mestadels dansat jazz och balett men även hiphop och modern dans. Baletten har Ida fastnat extra för. Just nu går hon i ettan på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Ida undervisar balett 4-5 och balett 6-7.

NORA

Jag heter Nora, är 17 år och har alltid gillat att dansa. Jag har dansat både jazz och hiphop och det är hiphop och street som ligger mig närmast om hjärtat. Jag har tidigare varit hjälpledare i dansgrupper med yngre barn. Mitt mål med dansundervisningen är att eleverna ska känna sig trygga, våga uttrycka sig och ha kul.

MAJKEN

Hej, jag heter Majken och är 15 år gammal. Jag har dansat sedan jag var 6 år och har provat på många olika dansstilar bl.a. jazz, commercial hiphop, girly, street och sabar. Jag har fastnat mest för hiphop och street. Jag håller även på med mycket annat som har med dans och musik att göra och har till exempel under våren 2022 spelat en roll i musikalen Valborg och nunnorna. Majken undervisar i streetkidz.

TINA

Tina har undervisat, uppträtt och studerat dans både i Sverige och Latinamerika i över 20 år. Med en bakgrund i bl a jazz och orientalisk dans har hon på senare tid fastnat för salsa och bachata och undervisar och socialdansar flera dagar i veckan. I undervisningen är Tina noga med tekniken men också att alla ska känna sig bekväma och ha roligt.

FLORA

Flora är 13 år och har dansat balett på studion sedan 2020. Flora är hjälpledare i balett 4-5 och balett 6-7.

ISABELL

Isabell är 12 år och hittade intresset för dans när hon var 2 år. Isabell tillbringar många timmar i danslokaler och det är det hon älskar mest. Hon har varit en del av Höörs Danscenter sedan det grundades i Höör. Isabell har erfarenhet av street, jazz, new school hiphop och att vara med i Ccew som tävlar i dans.

Isabell är hjälpledare.

SARA H.

Sara har testat det mesta inom sport och dans. Hon hittade pole 2018 och fastnade direkt. Hon tycker att det är en fantastisk träningsform och allra viktigast av allt är att man har så kul när man håller på. Hon tycker om att utmana sig själv och är väldigt envis och lägger många timmar på träning.

”Man tränar hela kroppen utan att ens tänka på det, man bygger styrka och flexibilitet och man utvecklas hela tiden.

Träning ska vara kul!”

Sara undervisar i pole.

SARA W.

Sara har i sin barndom provat på många olika dansstilar men aldrig fastnat för någon av dem. Hon tränade även gymnastik under några år. År 2017 provade hon pole dance för första gången och föll direkt för stilen.

Sara anser att det är viktigt att individanpassa lektionerna så att varje elev kan utvecklas i sitt eget tempo och utmana sig själv. På Saras klasser ligger fokus på tricks och kombinationer, att bygga styrka och flexibilitet samtidigt som man får lära sig att sätta ihop det man lärt sig till graciösa koreografier.

Sara undervisar i pole.

KAJSA

Jag har alltid älskat att röra på mig och började dansa när jag gick på högstadiet. På gymnasiet gick jag estetiska programmet med dansinriktning. Efter gymnasiet hade jag ett långt uppehåll från dansandet då jag tränade en massa annat, bland annat mycket yoga. År 2019 upptäckte jag pole dance och var fast från första passet. Det är en fantastisk kombination av att uttrycka sig med dans och en rejäl fysisk utmaning. När jag inte dansar så tränar jag på Friskis & Svettis där jag är ledare för yoga. För att kunna göra det har jag gått ett antal olika utbildningar kring ledarskap och träning både rent generellt och med fokus på träningsformen yoga.

Jag kommer undervisa i flexibility där du kan jobba med din rörlighet oavsett om du gör det som ett komplement till pole dance eller dans eller om du bara vill ha ett pass där du kan stretcha ut kroppens största muskelgrupper.

SUSANNE

Jag heter Susanne och är instruktör i pole contemporary choreo samt pole exotic choreo. Jag har träningsbakgrund i framförallt löpning, styrketräning, dans och parkour, men har även tränat mycket annat. Jag har hållit på med pole sedan 2018, och har varit instruktör sedan 2020, såväl i Malmö, Lund, Hässleholm och i Höör, och då framförallt i trickklasser nivå 3 och 4 samt exotic.
Jag gillar träning som utmanar mina gränser och som förändrar bilden av vad jag tror att min kropp kan klara av att utföra. Därför är pole så fantastiskt roligt – idag har jag en helt annan bild och inställning av vad jag/min kropp kan göra. ”Jag kan om jag vill!”

MAJA

Maja är 13 år och har dansat pole på Höörs danscenter i 2 år. Hon har tidigare dansat andra dansstilar men tränar nu bara pole eftersom det är hennes största intresse. Maja har nyligen börjat som hjälpledare i pole kidz 1.