SILVIA

Silvia är grundare av Höörs Danscenter. Hon har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog med inriktning jazz och har arbetat som dansare i Paris och i andra länder med Paris som utgångspunkt, framför allt inom jazz och showdans. Hon har även tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz, hiphop, salsa samt gymnastik. Silvia har även anatomiska kunskaper från utbildningar i personlig träning och massageterapeututbildning.

Silvia gillar många olika träningsformer men älskar dans för att det är en konstform som ger och kräver fysisk träning där man blir ett med musiken, får möjlighet att uttrycka känslor och skapa något med sin egen kropp

Silvia har Xpert Fitness professional teachers certifikat i spinning pole och pole för barn.

Silvia har även studerat språk och har en mastersexamen i översättning.

AISHA

Aisha är 16 och har dansat flera olika stilar, bland annat jazz, street, contemporary och musikaldans. Hon har varit en del av Jazz Revolution. Aisha har också både tränat och lärt ut pole och gymnastik. Aisha kommer i höst gå det andra året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

ALAINE

Alaine Handa tog kandidatexamen från UCLA i Kalifornien inom dans 2005. Sedan flyttade hon till New York City och jobbade som professionell modern dansare, koreograf och danslärare i sju år. Hon började dansa när hon var bara 4 år gammal och började bli lärling till sin danslärare när hon var 16 år.

Alaine har 17+ år erfarenhet som danslärare i flera länder bland annat i Los Angeles, New York City, Singapore, Guangzhou, Switzerland, Malta, och Sverige. Hon har turnerat med sitt danskompani, A.H. Dance Company som deltagit i flera festivaler i New York City, Toronto Fringe Festival, Capital Fringe Festival, Edinburgh Fringe Festival och har fått stödstipendium för sin koreografi “Chameleon” och “Habitat”.

Alaine har bott i flera länder; Singapore, Indonesien, USA, Schweiz, Belgien och har spenderat mycket tid i Australien, London, Malta, Finland och befinner sig nu i Sverige. Hon trivs i dansstudion eftersom dans ger henne energi och ett meningsfullt liv.

Alaine undervisar i balett och contemporary.

FELICIA

Felicia har en bred grund från Malmöflickorna och gymnastik som sedan övergått till en helhjärtad satsning på dansen. Hon har en utbildning i ledarskap och har undervisat i mer än fem år. Hon tagit lektioner inom sång och spelat teater. Hon började träna redan vid 3 års ålder och har stått på stora scener såsom Malmöoperan, Nöjesteatern, Baltiska hallen, Göteborgsoperan, Malmö live, Dansens hus i Stockholm och Berwaldhallen. 
Hon har testat allt från balett, hiphop, street, dancehall, jazz, modernt och house.

Felicia är en aktiv dansare med flera års erfarenhet av undervisning, tävlingsdans och uppträdande, vilket har resulterat i deltagande som Streetstar, UDO, Danskarusellen, med mera både som dansare och coach.

Felicia utvecklas genom workshops och dansklasser, såväl nationellt som internationellt. Felicia vill att hennes elever ska ha roligt och känna samma glädje och energi som hon gör innan hon går ut på scen.
 Hennes mål är att de en dag ska bli bättre än henne själv och sprida dansglädjen vidare.

Felicia undervisar jazzkidz, street och Street Revolution.

TEXAS

Texas, en 16-årig kille, har en passion för dans och en naturlig rytm i sitt blod. Med rötterna i jazz och balett har han utforskat olika dansstilar genom åren, deltagit i tävlingar och till och med varit bakgrundsdansare i musikvideor. Hans entusiasm och målmedvetenhet smittar av sig på hans elever. Från och med 2020 har Texas också gett sig in i pole-dansen och vann 2023 och 2024 guld i artistisk pole. I höst kommer Texas gå sitt andra år på Lunds dans- och musikalgymnasium och är också en stolt före detta medlem av Jazz Revolution.

EMY

Emy är 17-år och har dansat sedan hon var tre år. Hon älskar all dans och behärskar de flesta stilar, men dansar just nu mest jazz, modern, balett, street och stepp. En stor passion är att uppträda – hon har varit med på allt från föreställningar i Eslöv, Lund och Malmö på torg, medborgarhus och arenor till att stå på scen och medverka i Talang på TV4, Streetstar, Sommarlovsmorgon på SVT.

Emy har undervisat på Kids camp och balettklasser på dansskolan Attitude 69, där hon har dansat sedan hon var fem år. Hon kommer i höst gå det tredje året på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Emy undervisar i jazz och streetjazz.

FILIPPA

Filippa har har dansat sedan sex års ålder men började satsa helhjärtat på dansen när hon var 10 då hon började på Arnbergs dansstudio i Malmö. Dansen och att stå på scen är Filippas största passion i livet!
Filippa har bred utbildning inom många olika stilar, främst hip hop, dancehall, jazz, modernt och ballet. Hon har även deltagit i tävlingar som Streetstar, malmö dance weeks showcase tävling och svenska danssport förbundets tävlingar. Hon har stått på scener som Berwalldhallen, dansens hus, nöjesteatern i Malmö och Lunds stadsteater.
Filippas största fokus inom dansen är att ständigt utvecklas och hon tar ständigt danskurser och workshops, såväl inrikes som utrikes för att utvecklas. Filippa har vikarierat och gått bredvid på klasser för att skapa en djupare förståelse för undervisandet av dans. Hon går en tre åring gymnasieutbildning på Lunds dans och musikalgymnasium samtidigt som hon regelbundet showar och tävlar med gruppen Kick it dance crew på Arnbergs dansstudio.  Filippas mål med lektionerna är att eleverna ska känna att dans är kul och varierande samtidigt som korrekt teknik är viktig!
Filippa undervisar i streetkidz och hiphop.

WANDA

Wanda är 15 år och har dansat på studion sen 2019. Hon har dansat olika stilar genom åren men fastade extra för jazzen. Wanda har tidigare varit hjälpledare i kidz-grupperna och undervisar nu kidz 4.

NORA

Nora är 17 år och har alltid gillat att dansa. Hon har dansat både jazz och hiphop och det är hiphop och street som ligger henne närmast om hjärtat. Hon har tidigare varit hjälpledare i dansgrupper med yngre barn. Nora vill i sin dansundervisning att eleverna ska känna sig trygga, våga uttrycka sig och ha kul.

Nora undervisar i kidz.

MAJKEN

Majken är 16 år gammal och har dansat sedan hon var 6 år och har provat på många olika dansstilar bl.a. jazz, commercial hiphop, girly, street och sabar. Hon har fastnat mest för hiphop och street. Hon håller även på med mycket annat som har med dans och musik att göra och har till exempel under våren 2022 spelat en roll i musikalen Valborg och nunnorna. Majken undervisar i streetkidz.

JULIA

Julia 15 år har dansat i cirka 8 år och dansar för det mesta street men har även erfarenhet inom jazz och hiphop. Julia har varit hjälpledare i kidzgrupper och håller nu i kidz 5.

IDA

Ida är 16 år och har dansat så länge hon kan minnas. Hon har mestadels dansat jazz och balett men även hiphop och modern dans. Baletten har Ida fastnat extra för. Just nu går hon i ettan på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Ida undervisar balett 4-5 och balett 6-7.

SARA T. M.

Sarah har bl.a. studerat musikalartistutbildningen på Kulturama och är auktoriserad dramapedagog. Hon brinner för dans som uttryck och för kombinationen med andra träningsformer.

Sarah är ledare i dance fitness.

TINA

Tina har undervisat, uppträtt och studerat dans både i Sverige och Latinamerika i över 20 år. Med en bakgrund i bl a jazz och orientalisk dans har hon på senare tid fastnat för salsa och bachata och undervisar och socialdansar flera dagar i veckan. I undervisningen är Tina noga med tekniken men också att alla ska känna sig bekväma och ha roligt.

FLORA

Flora är 13 år och har dansat balett på studion sedan 2020. Flora är hjälpledare i balett.

ISABELL

Isabell är 12 år och hittade intresset för dans när hon var 2 år. Isabell tillbringar många timmar i danslokaler och det är det hon älskar mest. Hon har varit en del av Höörs Danscenter sedan det grundades i Höör. Isabell har erfarenhet av street, jazz, new school hiphop och att vara med i Ccew som tävlar i dans.

Isabell är hjälpledare.

SARA H.

Sara har testat det mesta inom sport och dans. Hon hittade pole 2018 och fastnade direkt. Hon tycker att det är en fantastisk träningsform och allra viktigast av allt är att man har så kul när man håller på. Hon tycker om att utmana sig själv och är väldigt envis och lägger många timmar på träning.

”Man tränar hela kroppen utan att ens tänka på det, man bygger styrka och flexibilitet och man utvecklas hela tiden.

Träning ska vara kul!”

Sara undervisar i pole.

SARA W.

Sara har i sin barndom provat på många olika dansstilar men aldrig fastnat för någon av dem. Hon tränade även gymnastik under några år. År 2017 provade hon pole dance för första gången och föll direkt för stilen.

Sara anser att det är viktigt att individanpassa lektionerna så att varje elev kan utvecklas i sitt eget tempo och utmana sig själv. På Saras klasser ligger fokus på tricks och kombinationer, att bygga styrka och flexibilitet samtidigt som man får lära sig att sätta ihop det man lärt sig till graciösa koreografier.

Sara undervisar i pole.

KAJSA

Kajsa har alltid älskat att röra på sig och började dansa när hon gick på högstadiet. På gymnasiet gick hon estetiska programmet med dansinriktning. Efter gymnasiet hade hon ett långt uppehåll från dansen och tränade annat, bland annat mycket yoga. År 2019 upptäckte hon pole dance och var fast från första passet. Hon tycker att det är en fantastisk kombination av att uttrycka sig med dans och en rejäl fysisk utmaning. Kajsa är även yogaledare på Friskis & Svettis. Hon har gått flera olika utbildningar kring ledarskap och träning och även med fokus på yoga.

Kajsa undervisar i flexibility där du kan jobba med din rörlighet oavsett om du gör det som ett komplement till pole dance eller dans eller om du bara vill ha ett pass där du kan stretcha ut kroppens största muskelgrupper.

MAJA

Maja är 14 år och har tränat pole på Höörs danscenter i 3 år. Hon har tidigare dansat andra dansstilar men tränar nu bara pole eftersom det är hennes största intresse. Detta år deltog Maja i SM i pole sports där hon tog guld.

Maja är ledare i pole kidz.