Titta gärna in senare, vi håller på att uppdatera sidan med fler videos.

Ett annat tips för att se olika stilar är att kolla Instagraminlägg https://www.instagram.com/hoors_danscenter/

Kidz 4-5, 5, 5-6

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm och musikalitet, balans, smidighet och koordination samt gör enkla koreografier till både gamla och nya låtar.

Strumpor eller barfota.

https://www.instagram.com/p/CDLbL51AwGC/

Balett 4-5, 6-9, 7-12

Vi introducerar barnen till balettens värld med hjälp av danslekar, övningar och improvisation där vi även övar fot- och armpositioner och annan grundläggande baletteknik. Vi tränar hållning, styrka, balans, vighet och musikalitet.

I gruppen 7-12 år är det samma upplägg men med mera fokus på teknik och på denna lektion gör vi flera övningar vid stången. Är man 7-9 år krävs tre terminers dansvana för att gå i 7-12.

Balettskor eller strumpor på fötterna. Ej barfota.

Jazzkidz 6-9

Vi tränar rytm, musikalitet, balans, smidighet och koordination. Danslekar och improvisation utgör en mindre del av lektionen än på Kidz-lektionerna. Lektionen innehåller mer teknik och träning av kroppskontroll. De enklaste grundstegen i jazz/modernt lärs ut och vi gör diagonaler. Vi lär ut koreografier.

Barfota eller strumpor på fötterna. Dansskor bara om det ”riktiga” och mjuka dansskor. Ej gympaskor.

Streetkidz 7-9

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm och musikalitet till groove och gung i musiken. Vi gör flera enkla koreografier till låtar som passar denna stil. Streetdans är ett samlingsnamn för olika stilar och vi tränar på grundsteg inom hiphop men testar även grundsteg från shuffle och har inslag från popping och krump.

Gympaskor, dansskor, strumpor eller barfota. Väljer man att ha gympaskor ska man vara medveten om att vårt dansgolv inte tillåter så mycket glid med gympaskor. Det är bättre att välja en ”riktig” danssneaker eller en sko med platt eller sliten (men ren) sula.

Showkidz 8-11

I Showkids så jobbar vi främst med dansarens karaktär och utstrålning. Med danslekar, improvisation och enkel teknik från jazz genren skapar vi en dans med inlevelse till musiken. Show dansas till allt som har karaktäristik, från musikalens Bob Fosse till Lady Gaga. Show handlar om att dra in publiken i berättelsen som visar sig på scenen genom dans och detta visar vi genom koreografi.

Barfota eller strumpor är lämpligast. Om man vill använda sig av skor så bör det vara jazzskor eller karaktärsskor med slät sula.