Fler videos hittar du på vår youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UCT9SDI24cHlS8DSw8j0KG5w och på vårt Instagramkonto: https://www.instagram.com/hoors_danscenter/

Kidz 4-5, 6, 6-7

Vi gör koreografier till gamla och nya låtar och gör olika dansövningar. Eleverna får träna balans, smidighet och koordination.

Strumpor eller barfota.

Balett 4-5, 6-9, 8-10

Vi introducerar barnen till balettens värld med hjälp av danslekar, övningar och improvisation där vi även övar fot- och armpositioner och annan grundläggande baletteknik. Vi tränar hållning, styrka, balans, vighet och musikalitet.

I gruppen 8-10 år är det mera fokus på teknik och på denna lektion gör vi flera övningar vid stången.

Balettskor eller strumpor på fötterna. Ej barfota.

Jazzkidz 6-9, 7-9, 8-10

Vi tränar rytm, musikalitet, balans, smidighet och koordination. Danslekar och improvisation utgör en mindre del av lektionen än på kidz-lektionerna. Vi tränar teknik och kroppskontroll. De enklaste grundstegen i jazz/modernt lärs ut och vi gör diagonaler. Vi tränar på en eller flera koreografier.

Barfota eller strumpor. Dansskor bara om det ”riktiga” och mjuka dansskor. Ej gympaskor.

Streetkidz 8-10

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm och musikalitet till groove och gung i musiken. Vi gör flera enkla koreografier till låtar som passar denna stil. Streetdans är ett samlingsnamn för olika stilar och vi tränar på grundsteg inom hiphop men testar även grundsteg från shuffle och har inslag från popping och krump.

Gympaskor, dansskor, strumpor eller barfota.

Dance kidz 7-10

Denna lektion är uppbyggd som ett fitnesspass och består av enkla och roliga koreografier. Alla låtar är förkoreograferade, även stretch och styrka. Samma låtar varje gång gör att eleverna blir duktigare på dansen för varje gång. Allteftersom kan man jobba på detaljer, uttryck och lite extra utmaningar. Inte så mycket prat utan bara dans!