SILVIA

Grundare av Höörs Danscenter. Har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog med inriktning jazz i Frankrike och har arbetat som dansare i Paris och i andra länder med Paris som utgångspunkt, framför allt inom jazz och showdans. Har även tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz, hiphop, salsa samt gymnastik. Har bott tio år utomlands; på Guadeloupe i franska Västindindien, i Frankrike i Paris, Spanien och Finland. Utlandsvistelserna har färgat både dans och synsätt och det finns en förkärlek för trummor, latino-musik, franska texter och det akrobatiska och spektakulära. Silvia har även anatomiska kunskaper från utbildningar i personlig träning och massageterapeututbildning, musikaliska kunskaper från att ha spelat instrument i flera år.

Silvia gillar många olika träningsformer men det gör att dans är det hon älskar mest är att det är så mycket på samma gång: rörelse, oftast till musik, där man blir ett med musiken med möjlighet att uttrycka känslor, skapandet av något med sin egen kropp men också med sitt inre, en konstform som ger/kräver fysisk träning.

Silvia har Xpert Fitness professional teachers certifikat i pole för barn.

Silvia har även studerat språk och har en mastersexamen i översättning.

RUTH

Ruth är 23 år och har dansat sen hon var 6 år gammal. Hon är uppvuxen i Norrland och flyttade ner till Lund 2018. Här har hon dansat på Hvilan Modern Dance Acadamy. Hon har tidigare jobbat som danslärare i sin hemstad och hos oss på Höörs Danscenter är detta tredje terminen håller i klasser. Hon tycker att det är roligt att mixa övningar, lek och eget skapande i sina klasser. Ruth studerar till lågstadielärare och har ett pedagogiskt förhållningssätt som genomsyrar hennes danslektioner.

AGNES N.E.

Agnes är 18 år. Hon har två stora intressen; sång och dans. Sången och dansen är något som Agnes hittade väldigt tidigt i livet och som har hängt med henne sen dess. Hon har sedan 2014 gått på Höörs Danscenter och tagit klasser i allt från jazz till street. Agnes går nu sista året på Rytmus musikgymnasium i Malmö. Hennes mål med sina lektioner är att sprida glädje och energi genom både dansen och musiken. Hon vill att eleverna ska utvecklas och bli mer självsäkra i sina uttryck och vara kreativa i sin dans.

FELICIA

Felicia har sin grund inom Malmöflickorna, gymnastik och dans. Men har även sjungit och spelat teater. Musik har alltid varit ett stort intresse och hon älskar att utrycka sig igenom dans. Hon började dansa vid 3 års ålder och har stått på stora scener såsom Malmö opera, Baltiska hallen, Göteborgs operan och Berwaldhallen mm. Hon har tagit lektioner i stilar som t ex balett, hip hop, street, dancehall, jazz, modernt och house. Men hennes intresse är störst för hip hop och street. Felicia tävlar även inom dans med sin tävlingsgrupp Kick It Dance Crew och har genom den varit med på många olika shower och tävlat i bl.a Stockholm, Göteborg, Malmö och Danmark. Felicia vill att hennes elever ska lära sig samtidigt som de har roligt. Hennes mål är att de en dag ska bli bättre än henne själv och sprida dansglädjen vidare.

AGNES T.

Detta är Agnes. Hon fyller 18 i år och börjar sista året på Rytmus Malmö. Agnes har alltid älskat att sjunga och dansa. Hon älskar att vara kreativ. Agnes har dansat på Höörs danscenter tidigare, och har testat många olika stilar, bland annat jazz och street. “Jag vill att barnen ska kunna gå från lektionen och känna sig glada. På mina lektioner får man vara precis som man vill, och det finns inget rätt eller fel.” Agnes tycker om att blanda lekar och danser på sina klasser.

SIMONE

Simone är 22 år gammal och har dansat sedan 9 års ålder. Simone började dansa i ett crew som hette “FlipDaMix” där hon i tidig ålder fick lära sig att experimentera inom de olika dansstilarna samt med sitt eget skapande inom dansen. Simone har dansat allt från HipHop till Balett. Simone har gått danslinjen på Lunds Dans -o Musikal Gymnasium, och dessutom gått på International Dance Academy i Köpenhamn/Los Angeles. Simone är dansare i kollektivet Peach Collective och tillhör “PeachSeniors”.

RUMIKO

Rumiko Otsuka: is a dancer/choreographer/dance teacher based in Malmö. After she graduated from Hogeschool Voor de Kunsten Arnhem, Dans Academie (The Netherlands) 2001, she started her professional career as a dancer in Norrdans (SE). She joined Skånes Dansteater (SE) in 2005. Since 2009 she has worked as a freelance dancer and joined Dansalliansen (2010-2019). As a guest dancer, she worked for Recoil Dance Group/Tina Tarpgaard (DK), Skånes Dansteater (SE), Zappala Danza (IT), Khamlane Halsackda (SE/UK), Somatic Noise (SE/DK), Camilla Stage (DK), Memory Wax (SE) and more. 
In 2013 she joined Nya Rörelsen and started producing her dance performances. She also goes to Japan regularly, works with dance students in Tokyo, gives workshops, and create choreography.
She is a founder of RUM I DANS ideell förening in Malmö, where she teaches dance lessons and produce projects targeting children and youth.
 
More information of her works and CV: www.rumikootsuka.com 

OLAV

Olav är 24 år gammal och har hållit på med akrobatik sedan 9 års ålder och har varit med i bland annat Cirkus Cirkör. Han har även studerat cirkus på Akademiet For Utaermmet Kreativitet och i Danmark och Salpau Circus Artist Education i Finland.

Olav undervisar i akrobatik och tricking (en sport inspirerad av kampsporter, gymnastik, akrobatik och breakdance).

EMILIA

Emilia är 16 år och har dansat sedan start på Höörs danscenter. Hon dansar allt från balett, jazz och contemporary till hiphop och street. Dans och musik genomsyrar Emilias liv och kommer i höst börja på Rytmus i Malmö. Hon älskar att koreografera egna danser och har ett scenspråk rikt på känslouttryck. Förutom dansen spelar hon piano och sjunger. Emilia har varit i Regal crew och Bounce Army i Hässleholm. Hon har tidigare varit danslärare i både Hässleholm och i Höör för barn i olika åldrar och stilar.

NINA

Nina började dansa 1986, då hon deltog i första Falun Folkmusik Festival. Där väcktes fascinationen för all traditionell och folklig dans från den Afrikanska kontinenten och hon fångades först av den Orientaliska dansen från Egypten (som hon sedan undervisade i under 10 år i Simrishamn) Något år senare började hon dansa Västafrikansk dans i Dalarna, med lärare främst från Guinea Conakry, men även Gambia och Senegal. Vintern 93/94 åkte hon för första gången till Guinea för att dansa. Hon har sedan dess tagit klasser i Stockholm och Malmö och organiserat workshops i Simrishamn. Hon har undervisat i Västafrikansk dans i Simrishamn och på festivaler.

Nina undervisar i västafrikansk dans.

NABY

Jag heter Naby Bangoura och kommer från Guinea i Västafrika men bor nu i Malmö. Jag började dansa traditionell västafrikansk dans och spela djembe när jag var 10 år och har undervisat i både djembe och dans under mer än tio år i Danmark och Sverige. Jag spelar i en grupp som heter Tamala i Danmark och en grupp som heter Woffa i Malmö. Jag kommer att ackompanjera i västafrikansk dans och hålla i djembe trumkurs.

TEXAS

Texas har dansat på Höörs danscenter sen starten 2014. Han har dansat flera olika stilar såsom jazz, balett, hiphop, contemporary och streetjazz.

AICHA

Aicha är född i Guinea och började dansa afrikansk dans i Matam, Conakry, 1999. Hennes första danslärare var Abdourahamane ”Italo” Sylla, numera bosatt i Stockholm. Hon har medverkat i dansgrupperna Ballet Wassa, Soleil d’Afrique och Ballet Bagataye i Matam. Hon har även gett danskurser i bl a Bel Air, Guinea, vid många tillfällen och hon har samarbetat med musikartisten Alphonse Soumah, numera bosatt i Paris.

Aicha har de senaste åren gett flera workshops i afrikansk dans på olika orter i Sverige och är sedan maj 2020 danslärare på Höörs Danscenter.

Aicha undervisar i västafrikansk dans.

PAULINE

Pauline har utforskat Yoga sedan början av 2000 och gått en Vinyasa Yoga utbidning på Raja Yoga i Lund (200 h) och är för närvarande lärling till Ann Svärdfelt som är auktoriserad Asthangalärare från Pattabi Jois institut i Indien. Pauline säger att hon har fått så mycket, mer fokus, mer avslappning, bättre hälsa och ett rikare liv sedan hon började med yoga. “För sex år sedan provade jag Ashtanga för första gången, kommer ihåg att jag kände mig som jag åkt i en torktumlare, blev jättehungrig och hade extremt mycket energi. Det lade sig, men denna metoden har jag hållit fast vid, jag tror det den ger en bra balans mellan energi och avslappning.” Pauline har även provat många andra former av yoga och är också intresserad av meditation och och andningsövningar.

ELZA
Elza startade med ballroom-dans när hon var 8 år gammal, och flyttade senare till street stilar. Hon har dansat på en mängd olika dansskolor i Lettland, där hon har utvecklat en stor variation av stilar från hip hop, heels och voguing till kontaktimprovisation och balett.
Hon har tagit klasser på Millennium Dance Complex Shanghai under 2018, tränade samtidigt en egen dansgrupp, och var lärling som danslärare under 2019. Hon har medverkat i diverse olika shower och event i Lettland, tävlat i Lettland & Litauen, dansat Zumba i Tyskland, och har även dansat i en musikvideo.
Elza flyttade till Sverige 2020 och arbetar som danslärare i olika dansstudior i Skåne. Hennes klasser är på engelska och lätt svenska just nu. Med mer än 15 års danserfarenhet vill Elza sprida kärleken och glädjen till dansen i sina klasser.

STEVE

Steve Jones aka Rawsoul The Multi Talented guy who does everything from Dancing, Beat-Making, DJ´in and Emcee. Steve Jones from New York, Queens grew up in a Afro-Latin Jazz family that’s been going on for generations. It all started when he was 6 years old, his father gave him his first music instrument, a trumpet, 2 Turntables and a Gemini DJ mixer because he was listening to Miles Davis, James Brown, The Jackson 5, and Marvin Gaye to J Dilla, Pete Rock and Busta Rhymes everyday. Then at the age of 7 he first saw the movies and battles such as Wild Style, Beat Street, Break´in, Style wars, BOTY (Battle of the Year series) and DMC World DJ Championships series. A true love story, Steve Jones fell in love with Hip Hop that really got him started dancing and DJ´in the fullest. During his Growth he stepped up his Dancing skills, Musicality and Technique with the help of a legend Chris “Shaik” Mathis. Then Things started to take off when he linked up with Mario P. Amigo well known as MPA in 2009. In 2010 together they formed a Beat Crew called Triforce Da Beat Molesters. They started making beats nonstop which later got famously known in dance battles and events worldwide such as Juste Debout, Street Star and SDK Europe and more. Tracks like “I am nobody”, “new raw”, “Lets play a video game” and “Hos Alvaro” became hits among dancers. In 2012 Ausben Jordan aka King Aus joined the crew and it was all thanks to Chris “Shaik” Mathis to unite them. Since then everything has gone forward. Triforce Da beat Molesters member Mario P. Amigo And King Aus has continually motivated him to put in hard work to his skills Nonstop. He is a member of: Triforce Da Beat Molesters, Swe/USA (Beat and Dance Crew ) The Ivy League (Underground Disciples), USA (Dance Crew) Freezone , Swe USA, (DJ and Music Production) UZN – Universal Zulu Nation, Worldwide.

He has been teaching at Balettakademien Stockholm, Tanssikeskus Citydance Finland, NYC Hip Hop Dance Center, New York and has been dancing with Leila K och Rob n Raz. On tour in China, Beijing, and Performed at Club Mix and Club Cargo as an artist / rapper and a dancer. and in Brazil, Rio, HSBC Arena and Sao Paulo at allianz parque. Danced for Ms.; Dynamite in London and Germany. On tour with the Group at SDK Europe, Juste Debout and Streetstar. Other experiences: Member of the agency Diambra CAM owned by Ambra Succi and I am also a member of UZN – Universal Zulu Nation and Triforce Da Beat Molesters with Mario P. Amigo and Ausben “King Aus” Jordan who danced for Lorene at EuroVision 2012. Have competed internationally in Hip hop/Street, Poppin and House for over 16 years and won several international competitions.

POLE DANCE

SILVIA

Silvia har certifikatet Childrens pole & aerial professional teacher training från Xpert.

Silvia undervisar i pole acro kidz.

ELLINOR

Ellinor 28 år gammal och bor i Höör. Hon har alltid varit svag för kasedans (bugg och foxtrot) och utöver dans på helgerna tränat bugg i Sjöbo. Hon har dansat linedance i ett par år men har även tagit kurser i salsa och burlesqe. När hon testade pole fastnade hon direkt.

IDA

Ida är 30 år gammal och har dansat från och till sedan 12 års ålder. Hon har testat allt från line dance, till burlesque och salsa. Ida älskar pole för att det är så utmanande och styrkekrävande – en fantastisk träningsform, enligt henne själv.

SUSANNE

Jag heter Susanne och har tränat pole sedan våren 2018. Jag har varit instruktör sedan hösten 2020, och kommer under hösten att hålla till i Höör på söndagar. Som ung dansade jag, men tog sedan ett uppehåll som skulle visa sig hålla i sig större delen av mitt vuxna liv, eftersom jag flyttade, studerade och skaffade barn. Poleträningen passar mig bra: Det gör mig glad, jag får utlopp för allt det där ”dansiga” som finns inuti, och det är bra fysisk träning med stundtals väldigt hård styrketräning!

AISHA

Aisha är 14 år och har dansat i tre år, nästan varje dag och flera olika stilar, bland annat jazz, balett, street och musikaldans. Hon tränar även pole och har varit hjälpledare i pole sedan vi började med pole acro för barn på Höörs Danscenter. Aicha har även tränat gymnastik och är även hjälpledare i Höörs gymnastikförening.

ÅTERKOMMANDE LÄRARE

CORNELIA

Cornelia är en yrkesdansare, utbildad på Danscenter Fryshuset i Stockholm sedan 2018. Hon tränar alla dansstilar hon kommer över men jazz, modernt och hiphop ligger henne närmast om hjärtat. Hon har tidigare undervisat på Kulturhuset Barbacka, vid Fryshuset i Stockholm och i Östra Göinge, samt på Dansstudio14. Utöver undervisningen jobbar hon som dansare när tillfälle ges. Hon har medverkat i öppningsnumret i Melodifestivalen 2019, dansat tillsammans med Rebecca & Fiona i Sommarkrysset 2018, och uppträtt under Kulturnatt Kristianstad flera år i rad med dansgruppen Werk It. På Cornelias klasser är det fokus på att ha roligt och leva ut. Man får ta sin egen plats och bara dansa för sin egen skull.

SANDRA

Sandra har alltid älskat att dansa sedan liten, därför var det naturligt för henne att utbilda sig till frigörande dansinspiratör. I dansen hittar hon tillbaka till sig själv, in i kroppen, till glädjen och hjärtat. Sandra är allkonstnär och älskar att uttrycka sig själv på flera sätt, tex lära sig nya hantverk och bli inspirerad av andra. Sandra har gått Anne Grundels ledarutbildning för frigörande dansinspiratörer. Sandra leder frigörande dans.

AMALIE

Amalie har dansat i hela sitt liv och har arbetat som dansare och danslärare i snart 20 år – de senaste 5 åren på heltid. Amalie har erfarenhet från att undervisa på dansskolor, gymnasieskolor och på event och är van att arbeta med elever på alla nivåer, från nybörjare till professionell. Hon bokas ofta för koreografi- och dansjobb, och hon har dansat och/eller koreograferat för danska artister som Pharfar, Raske penge och Wafande och internationella artister som Konshens, RDX, Charly Blacks, Mr.Vegas, Popcaan, Munga och Richie Stephens. Hon har koreograferat flera gånger för de stora TV-kanalerna och haft två Kids-crew som båda tagit sig till semifinal i Denmark Got Talent och som fått vara med i live-sändning. Hon är känd inom dancehall-världen och har undervisat på flera ställen runt om i Europa. 2017 var hon domare i Tysklands officiella DHQ-tävling. Under de senaste 10 åren har Amalie utbildats, utvecklats och fått sin inspiration huvudsakligen utomlands. Hon har rest till workshops i dancehall i hela Europa, bott i Paris och har åkt till Jamaica, dancehallen land, sedan 2012. Mellan 2014-2017 vistades hon den mesta av tiden på Jamaica. Där tränade hon med världens bästa inom dancehall, som tex Rifical Team. Hon har också arrangerat ett flertal resor dit, där hennes elever har kunnat uppleva den autentiska dancehallen. Amalie har också en kandidatexamen i psykologi och hälsa, där hennes fokus har legat på de teoretiska aspekterna av dans, dansglädje och hur det fysiska och mentala hänger ihop.

Amalie kommer från Danmark och undervisar på engelska men förstår svenska.

ANTON

För Anton är dansen inte bara ett yrke utan mer av en livsstil. Rörelse och musik är något människan tagit med sig så länge det funnits kultur och samhälle, nu är det upp till oss idag att fortsätta utveckla dansen, våra kroppar och glädjen som medföljer! Anton har 10 års erfarenhet i många olika stilar men med mest fokus på Hiphop, Urban och Street styles. Det viktigaste på Antons klasser är att deltagaren hittar kontakten med sin kropp, musiken och sitt eget uttryck. Huvudsaken är att ha roligt men det är inget fel med träning och utveckling också! Han är supertaggad inför vårterminen i Höör och att dela med sig av sin kunskap. “Hoppas vi ses i danssalen!” hälsar Anton.

AMANDA

Amanda är 15 år gammal och har dansat så länge hon kan minnas. Hon har tagit danslektioner i popping på Malmö Dansakademi, men är till största delen självlärd. Amanda dansar popping och popping animation och hon tar även lektioner i andra dansstilar på Höörs Danscenter.

FABIAN

Fabian började dansa vid 3 års ålder och har fortsatt ha dansen som livets mening sedan dess. Han har erfarenhet av många stilar, från klassisk balett till modernt, pardans och diverse street stilar och har funnit kärlek för de alla. Som uppvuxen i en familj där alla är cirkusartister så fick han snabbt en uppskattning för artistlivet, med många olika talanger i sin närhet. När fler egenskaper som cirkus, sång och teater lockade, så kunde han inkludera dansen i allt han gjorde. Han insåg att dansen var så mycket mer än bara rörelse till musik, utan något som kunde förstärka så många andra kreativa delar av honom. Vid 15 års ålder så flyttade Fabian hemifrån och vidare till Lund för att studera musikal på Lunds Dans- och Musikalgymnasium, vilket för honom var något han aldrig kunnat tacka nej till. Efter tre år av gymnasial musikalutbildning så har han nu musikaljobb och längtar efter att få sprida sin kunskap vidare. “Alla dina talanger är värda en plats i vad du gör. Jag ser fram emot att få bygga på dessa kunskaper med dig!”

TINA

Tina började med gymnastik i 10-årsåldern och gick sedan dansprogrammet på gymnasiet i Kristianstad. Därefter flyttade hon till Mexiko, där hon fortsatte studera jazz och även kom i kontakt med orientalisk dans och olika latinamerikanska dansstilar. Tina har undervisat i orientalisk dans, jazz, pilates och latin fusion i över 10 år och är en noggrann pedagog med lika stort fokus på dansglädje, musikalitet, uttryck och teknik.

EMMA

Emma har gått Lunds dans-och Musikalgymnasium med spetsutbildningen Musikal. Sång, dans och teater har alltid varit en del i Emmas liv och hennes dröm är att kunna jobba som musikalartist. Hon har varit med i ett flertal musikaler.

LINNEA

Linnea intresserade sig för dans i skolåldern och dansade då framförallt showjazz. Efter gymnasiet gick hon en ettårig yrkesförberedande utbildning på Dansakademi Öresund i Malmö. Efter utbildningen har hon tagit danslektioner både i Malmö och Höör.

Linnea är utbildad Zumbainstruktör. Hennes bakgrund inom dans genomsyrar hennes fitnesslektioner som är väldigt dansanta. Träning för både kropp och knopp!

KARIN

Karin har dansat och undervisat kontaktimprovisation i tolv år och är nu aktiv i Kimpro Höör. Hon är utbildad lärare i Contakids av grundaren Itay Yatuv.