SILVIA

Grundare av Höörs Danscenter. Har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog med inriktning jazz i Frankrike och har arbetat som dansare i Paris och i andra länder med Paris som utgångspunkt, framför allt inom jazz och showdans. Har även tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz, hiphop, salsa samt gymnastik. Har bott tio år utomlands; på Guadeloupe i franska Västindindien, i Frankrike i Paris, Spanien och Finland. Utlandsvistelserna har färgat både dans och synsätt och det finns en förkärlek för trummor, latino-musik, franska texter och det akrobatiska och spektakulära. Silvia har även anatomiska kunskaper från utbildningar i personlig träning och massageterapeututbildning, musikaliska kunskaper från att ha spelat instrument i flera år.

Silvia gillar många olika träningsformer men det gör att dans är det hon älskar mest är att det är så mycket på samma gång: rörelse, oftast till musik, där man blir ett med musiken med möjlighet att uttrycka känslor, skapandet av något med sin egen kropp men också med sitt inre, en konstform som ger/kräver fysisk träning.

Silvia har även studerat språk och har en mastersexamen i översättning.

Silvia undervisar i balett, jazz, pole dance och styrka + stretch.

ANTON

För Anton är dansen inte bara ett yrke utan mer av en livsstil. Rörelse och musik är något människan tagit med sig så länge det funnits kultur och samhälle, nu är det upp till oss idag att fortsätta utveckla dansen, våra kroppar och glädjen som medföljer! Anton har 10 års erfarenhet i många olika stilar men med mest fokus på Hiphop, Urban och Street styles. Det viktigaste på Antons klasser är att deltagaren hittar kontakten med sin kropp, musiken och sitt eget uttryck. Huvudsaken är att ha roligt men det är inget fel med träning och utveckling också! Han är supertaggad inför vårterminen i Höör och att dela med sig av sin kunskap. “Hoppas vi ses i danssalen!” hälsar Anton.

Anton undervisar i street.

AGNES N.E.

Agnes är 16 år. Hon har två stora intressen; sång och dans. Hon har dansat sedan hon var liten och sjungit i flera år. Agnes går första året på gymnasiet på Rytmus i Malmö. Hon har sedan 2014 gått på Höörs Danscenter och tar klasser i flera olika stilar.

Agnes undervisar i jazzkidz.

FELICIA

Felicia har sin grund inom Malmöflickorna, gymnastik och dans. Men har även sjungit och spelat teater. Musik har alltid varit ett stort intresse och hon älskar att utrycka sig igenom dans. Hon började dansa vid 3 års ålder och har stått på stora scener såsom Malmö opera, Baltiska hallen, Göteborgs operan och Berwaldhallen mm. Hon har tagit lektioner i stilar som t ex balett, hip hop, street, dancehall, jazz, modernt och house. Men hennes intresse är störst för hip hop och street. Felicia tävlar även inom dans med sin tävlingsgrupp Kick It Dance Crew och har genom den varit med på många olika shower och tävlat i bl.a Stockholm, Göteborg, Malmö och Danmark. Felicia vill att hennes elever ska lära sig samtidigt som de har roligt. Hennes mål är att de en dag ska bli bättre än henne själv och sprida dansglädjen vidare.

Felicia undervisar i girly hiphop 9-12 och lady style street ungdom/vuxen.

AGNES T.

Agnes är 16 år gammal och har sedan hon varit liten dansat och sjungit. Agnes går första året på gymnasiet på Rytmus i Malmö och tar dansklasser på Höörs Danscenter i flera olika stilar.

Agnes undervisar i kidzklasserna.

EBBA

Ebba är 16 år och har sedan liten varit väldigt intresserad av dans, särskilt balett. Hon började med konståkning där balett också ingick. 2014 började hon med balett på Höörs danscenter och började även på jazz något år senare. Hon har också provat på andra dansstilar. Nu tränar hon balett i Lund där hon bor men fortsätter att gå på jazzlektioner i Höör.

Ebba undervisar i balett.

RUTH

Ruth är 22 år och har dansat sen hon var 6 år gammal. Hon är uppvuxen i Norrland och flyttade ner till Lund för 2 år sedan. Här har hon dansat på Hvilan Modern Dance Acadamy och har tidigare jobbat som danslärare i sin hemstad. Hon tycker att det är roligt att mixa övningar, lek och eget skapande i sina klasser.
Ruth undervisar i Balett 4-5, Balett 6-9, Balett 7-12 och Contemporary.

JACKIE

Jackie har hållit på med break i tio år. I början tränade han flera timmar om dagen. Just nu studerar han och lägger allt fokus på det, men han tränar fortfarande break och går på break och hiphop events så ofta han kan. Jackie är en noggrann och pedagogisk lärare som har många bra tips till sina elever.  Jackie vill att fler ska kunna upptäcka breaking genom hans positiva inställning till hur roligt break kan vara för både unga som äldre.

Jackie undervisar i breakdance.

AMANDA

Amanda är 15 år gammal och har dansat så länge hon kan minnas. Hon har tagit danslektioner i popping på Malmö Dansakademi, men är till största delen självlärd. Amanda dansar popping och popping animation och hon tar även lektioner i andra dansstilar på Höörs Danscenter.

Amanda undervisar i popping.

EMILIA

Emilia är 15 år och har dansat sedan start på Höörs danscenter. Hon dansar allt från balett, jazz och contemporary till hiphop och street. Dansen genomsyrar Emilias liv och hon dansar 7-8 timmar i veckan. Hon älskar att koreografera egna danser och har ett scenspråk rikt på känslouttryck. Förutom dansen spelar hon piano och sjunger. Emilia har varit bakgrundsdansare till Allsångståget i Skåne och har varit en medlem i Regal crew och Bounce Army i Hässleholm. Hon har varit danslärare på läger för åldrarna 7-11. Emilia har siktet på att söka till Lunds dans och musikalgymnasium och fortsätta jobba hårt i framtiden.

Emilia undervisar i streetkidz 7-9.

TINA

Tina började med gymnastik i 10-årsåldern och gick sedan dansprogrammet på gymnasiet i Kristianstad. Därefter flyttade hon till Mexiko, där hon fortsatte studera jazz och även kom i kontakt med orientalisk dans och olika latinamerikanska dansstilar. Tina har undervisat i orientalisk dans, jazz, pilates och latin fusion i över 10 år och är en noggrann pedagog med lika stort fokus på dansglädje, musikalitet, uttryck och teknik.

Tina undervisar i Latin Vibes.

NINA

Nina började dansa 1986, då hon deltog i första Falun Folkmusik Festival. Där väcktes fascinationen för all traditionell och folklig dans från den Afrikanska kontinenten och hon fångades först av den Orientaliska dansen från Egypten (som hon sedan undervisade i under 10 år i Simrishamn) Något år senare började hon dansa Västafrikansk dans i Dalarna, med lärare främst från Guinea Conakry, men även Gambia och Senegal. Vintern 93/94 åkte hon för första gången till Guinea för att dansa. Hon har sedan dess tagit klasser i Stockholm och Malmö och organiserat workshops i Simrishamn. Hon har undervisat i Västafrikansk dans i Simrishamn och på festivaler.

Nina undervisar i västafrikansk dans.

NABY

Jag heter Naby Bangoura och kommer från Guinea i Västafrika men bor nu i Malmö. Jag började dansa traditionell västafrikansk dans och spela djembe när jag var 10 år och har undervisat i både djembe och dans under tio år i Danmark och Sverige. Jag har en grupp som heter Tamala i Danmark som består av fyra danskar och fyra västafrikaner. Jag kommer att ackompanjera Nina som håller i västafrikans dans.

AICHA

PAULINE

Pauline har utforskat Yoga sedan början av 2000 och gått en Vinyasa Yoga utbidning på Raja Yoga i Lund (200 h) och är för närvarande lärling till Ann Svärdfelt som är auktoriserad Asthangalärare från Pattabi Jois institut i Indien. Pauline säger att hon har fått så mycket, mer fokus, mer avslappning, bättre hälsa och ett rikare liv sedan hon började med yoga. “För sex år sedan provade jag Ashtanga för första gången, kommer ihåg att jag kände mig som jag åkt i en torktumlare, blev jättehungrig och hade extremt mycket energi. Det lade sig, men denna metoden har jag hållit fast vid, jag tror det den ger en bra balans mellan energi och avslappning.” Pauline har även provat många andra former av yoga och är också intresserad av meditation och och andningsövningar.

Pauline undervisar i Ashtangayoga.

TEXAS

Texas har dansat på Höörs danscenter sen starten 2014. Han har dansat flera olika stilar såsom jazz, balett, hiphop, contemporary och streetjazz.

Texas är hjälplärare i balett 4-6, balett 6-9 nybörjare och balett 7-12.

AISHA

Aisha är 13 år och har dansat i snart två år Hon har dansat många olika stilar, bland annat jazz, street och musikaldans. Förutom dans har hon tränat gymnastik och är hjälpledare i Höörs gymnastikförening.

Aisha kommer att vara hjälpledare till Agnes i kidz 4-5 och i till Silvia i pole acro kidz.

FABIAN

Fabian började dansa vid 3 års ålder och har fortsatt ha dansen som livets mening sedan dess. Han har erfarenhet av många stilar, från klassisk balett till modernt, pardans och diverse street stilar och har funnit kärlek för de alla. Som uppvuxen i en familj där alla är cirkusartister så fick han snabbt en uppskattning för artistlivet, med många olika talanger i sin närhet. När fler egenskaper som cirkus, sång och teater lockade, så kunde han inkludera dansen i allt han gjorde. Han insåg att dansen var så mycket mer än bara rörelse till musik, utan något som kunde förstärka så många andra kreativa delar av honom. Vid 15 års ålder så flyttade Fabian hemifrån och vidare till Lund för att studera musikal på Lunds Dans- och Musikalgymnasium, vilket för honom var något han aldrig kunnat tacka nej till. Efter tre år av gymnasial musikalutbildning så har han nu musikaljobb och längtar efter att få sprida sin kunskap vidare. “Alla dina talanger är värda en plats i vad du gör. Jag ser fram emot att få bygga på dessa kunskaper med dig!”

Fabian undervisar i jazz 10-13, showkidz 8-11 och musikaldans 12+.

ELLI

Elli är hjälpledare till Agnes T. i kidz 5.

SANDRA SOL

Jag har alltid älskat att dansa sedan jag var liten så att utbilda mig till frigörande dansinspiratör kom naturligt för mig. I dansen hittar jag tillbaka till mig själv, in i kroppen, glädjen och hjärtat. Jag är allkonstnär och älskar att uttrycka mig på många sätt, att lära mig nya hantverk och bli inspirerad av andra. Dansen hjälper mig att hålla mitt fokus igenom livets berg och dalbana. Sandra har gått Anne Grundels utbildning ledarutbildning för frigörande dansinspiratörer. Sandra leder frigörande dans en gång i månaden följande lördagar.

12/9

10/10

14/11

12/12

Kl 13:30- 15:00 150 kr/gång

Anmäl inför varje tillfälle till info@hoorsdanscenter.se

ÅTERKOMMANDE LÄRARE

AMALIE

Amalie har dansat i hela sitt liv och har arbetat som dansare och danslärare i snart 20 år – de senaste 5 åren på heltid. Amalie har erfarenhet från att undervisa på dansskolor, gymnasieskolor och på event och är van att arbeta med elever på alla nivåer, från nybörjare till professionell. Hon bokas ofta för koreografi- och dansjobb, och hon har dansat och/eller koreograferat för danska artister som Pharfar, Raske penge och Wafande och internationella artister som Konshens, RDX, Charly Blacks, Mr.Vegas, Popcaan, Munga och Richie Stephens. Hon har koreograferat flera gånger för de stora TV-kanalerna och haft två Kids-crew som båda tagit sig till semifinal i Denmark Got Talent och som fått vara med i live-sändning. Hon är känd inom dancehall-världen och har undervisat på flera ställen runt om i Europa. 2017 var hon domare i Tysklands officiella DHQ-tävling. Under de senaste 10 åren har Amalie utbildats, utvecklats och fått sin inspiration huvudsakligen utomlands. Hon har rest till workshops i dancehall i hela Europa, bott i Paris och har åkt till Jamaica, dancehallen land, sedan 2012. Mellan 2014-2017 vistades hon den mesta av tiden på Jamaica. Där tränade hon med världens bästa inom dancehall, som tex Rifical Team. Hon har också arrangerat ett flertal resor dit, där hennes elever har kunnat uppleva den autentiska dancehallen. Amalie har också en kandidatexamen i psykologi och hälsa, där hennes fokus har legat på de teoretiska aspekterna av dans, dansglädje och hur det fysiska och mentala hänger ihop.

Amalie kommer från Danmark och undervisar på engelska men förstår svenska.

Amalie undervisar i street, dancehall och female dancehall men inte hösten 2020.

EMMA

Emma går andra året på Lunds dans-och Musikalgymnasium där hon läser spetsutbildningen Musikal. Sång, dans och teater har alltid varit en del i Emmas liv och hennes dröm är att kunna jobba som musikalartist. Hittills har hon varit med i musikaler som Susato och Farsen i Paris samt teatern Mio min Mio tillsammans med Höörs Musikskola. Just nu medverkar hon i en musikalverision av Äppelkriget på Helsingborgs Stadsteater.

LINNEA

Linnea intresserade sig för dans i skolåldern och dansade då framförallt showjazz. Efter gymnasiet gick hon en ettårig yrkesförberedande utbildning på Dansakademi Öresund i Malmö. Efter utbildningen har hon tagit danslektioner både i Malmö och Höör.

Linnea är utbildad Zumbainstruktör. Hennes bakgrund inom dans genomsyrar hennes fitnesslektioner som är väldigt dansanta. Träning för både kropp och knopp!

Linnea kommer inte undervisa under våren 2020 men undervisar annars i Latin Fitness.

KARIN

Karin har dansat och undervisat kontaktimprovisation i tolv år och är nu aktiv i Kimpro Höör. Hon är utbildad lärare i Contakids av grundaren Itay Yatuv.

Karin undervisar i contakids men inte våren 2020.