SILVIA

Grundare av Höörs Danscenter. Har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog med inriktning jazz i Frankrike och har arbetat som dansare i Paris och i andra länder med Paris som utgångspunkt, framför allt inom jazz och showdans. Har även tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz, hiphop, salsa samt gymnastik. Har bott tio år utomlands; på Guadeloupe i franska Västindindien, i Frankrike i Paris, Spanien och Finland. Utlandsvistelserna har färgat både dans och synsätt och det finns en förkärlek för trummor, latino-musik, franska texter och det akrobatiska och spektakulära. Silvia har även anatomiska kunskaper från utbildningar i personlig träning och massageterapeututbildning, musikaliska kunskaper från att ha spelat instrument i flera år.

Silvia gillar många olika träningsformer men det gör att dans är det hon älskar mest är att det är så mycket på samma gång: rörelse, oftast till musik, där man blir ett med musiken med möjlighet att uttrycka känslor, skapandet av något med sin egen kropp men också med sitt inre, en konstform som ger/kräver fysisk träning.

Silvia har Xpert Fitness professional teachers certifikat i spinning pole och pole för barn.

Silvia har även studerat språk och har en mastersexamen i översättning.

RUTH

Ruth är 23 år och har dansat sen hon var 6 år gammal. Hon är uppvuxen i Norrland och flyttade ner till Lund 2018. Här har hon dansat på Hvilan Modern Dance Acadamy. Hon har tidigare jobbat som danslärare i sin hemstad och hos oss på Höörs Danscenter är detta tredje terminen håller i klasser. Hon tycker att det är roligt att mixa övningar, lek och eget skapande i sina klasser. Ruth studerar till lågstadielärare och har ett pedagogiskt förhållningssätt som genomsyrar hennes danslektioner.
Ruth undervisar i barnbalett och contemporary.

ALAINE

Alaine Handa tog kandidatexamen från UCLA i Kalifornien inom dans 2005. Sedan flyttade hon till New York City och jobbade som professionell modern dansare, koreograf och danslärare i sju år. Hon började dansa när hon var bara 4 år gammal och började bli lärling till sin danslärare när hon var 16 år.

Alaine har 17+ år erfarenhet som danslärare i flera länder bland annat i Los Angeles, New York City, Singapore, Guangzhou, Switzerland, Malta, och Sverige. Hon har turnerat med sitt danskompani, A.H. Dance Company som deltagit i flera festivaler i New York City, Toronto Fringe Festival, Capital Fringe Festival, Edinburgh Fringe Festival och har fått stödstipendium för sin koreografi “Chameleon” och “Habitat”.

Alaine har bott i flera länder; Singapore, Indonesien, USA, Schweiz, Belgien och har spenderat mycket tid i Australien, London, Malta, Finland och befinner sig nu i Sverige. Hon trivs i dansstudion eftersom dans ger henne energi och ett meningsfullt liv.

EMILIA

Emilia är 17 år och har dansat sedan starten på Höörs danscenter. Hon dansar allt från balett, jazz och contemporary till hiphop och street. Dans och musik genomsyrar Emilias liv. Hon älskar att koreografera egna danser och har ett scenspråk rikt på känslouttryck. Förutom dansen spelar hon piano och sjunger. Emilia går på musikgymnasiet Rytmus i Malmö. Hon är dansledare i jazz och street.

TEXAS

Texas är en 15 årig killen som älskar att dansa och har rytmen i blodet. Han har dansat så länge han kan minnas och har genom åren dansat många olika dansstilar men har sina grunder i jazzen och baletten. Han har medverkat i flera danstävlingar och även varit bakgrundsdansare i musikvideo. Hans glädje för dansen och målmedvetenhet för att lära sig nytt smittar av sig på hans elever.

Texas undervisar i kidz och jazz.

AISHA

Aisha är 15 och har dansat flera olika stilar, bland annat jazz, street och musikaldans. Hon har också både tränat och lärt ut pole och gymnastik. Aisha undervisar i kidz, barnbalett och jazz samt är hjälpledare i pole kidz.

ELLI

Elli är 15 år och har dansat på dansstudion sedan hon var liten. Det roligaste hon vet är pole men har erfarenhet av jazz, balett och contemporary på danscentret. Elli är även en del av danscentrets crew Jazz revolution. Elli har tidigare varit hjälpledare.

SAGA

Detta är Saga och hon älskar att dansa! Saga är 17 år och går sitt andra år på Lunds dans-och musikalgymnasium med inriktning dans. Saga började dansa i Vinslöv som 8 åring och undervisade på samma skola när hon fyllt 14 år. Där lärde hon bla ut balett, jazz och hiphop för många olika åldrar. Saga dansar många olika stilar, men inriktar sig framförallt på jazz. Saga undervisar crewgruppen Jazz Revolution.

AMINA

Jag är Amina och är 16 år. Jag har dansat sedan jag var väldigt liten i många olika stilar men favoriterna har varit dancehall och hiphop. Med ett crew jag tidigare varit med i har jag tävlat i tävlingar som Streetstar, UDO Denmark, Bowdown, Skapa Dans och UDO World Championship i England. Jag har också jobbat som danstränare i 1,5 år i olika stilar, men främst show dance. Jag har även koreograferat för gymnasiespex och halvtidsshowen i Lunds Superbowl. Under träningar med mig fokuserar vi på att utvecklas samtidigt som vi har kul och utvecklingen i sig kan variera mellan energi, uttryck och glädje inom dansen.

Amina håller i street och crewgruppen Street Revolution.

NORA

Jag heter Nora, är 22 år gammal och har älskat att dansa ända sedan barnsben. Med en stor bredd inom många olika dansstilar, allt från balett till street, är jazz den stil som ligger mig närmast. Att showa och uppträda är det bästa jag vet och jag vill dela med mig av denna dansglädje till mina danselever. Det är viktigt att eleverna ser fram emot att komma och dansa och att de lämnar lektionen med ett leende. Jag ser otroligt mycket fram emot vårterminen här på Höörs Danscenter där jag kommer undervisa i kidz och jazzkidz.

KAJSA

Jag har alltid älskat att röra på mig och började dansa när jag gick på högstadiet. På gymnasiet gick jag estetiska programmet med dansinriktning. Efter gymnasiet hade jag ett långt uppehåll från dansandet då jag tränade en massa annat, bland annat mycket yoga. År 2019 upptäckte jag pole dance och var fast från första passet. Det är en fantastisk kombination av att uttrycka sig med dans och en rejäl fysisk utmaning. När jag inte dansar så tränar jag på Friskis & Svettis där jag är ledare för yoga. För att kunna göra det har jag gått ett antal olika utbildningar kring ledarskap och träning både rent generellt och med fokus på träningsformen yoga. Jag kommer under våren 2022 hålla ett pass i flexibility där du kan jobba med din rörlighet oavsett om du gör det som ett komplement till pole dance eller dans eller om du bara vill ha ett pass där du kan stretcha ut kroppens största muskelgrupper.

MAJKEN

Hej, jag heter Majken och är 15 år gammal. Jag har dansat sedan jag var 6 år och har provat på många olika dansstilar bl.a. jazz, commercial hiphop, girly, street och sabar. Jag har fastnat mest för hiphop och street. Jag håller även på med mycket annat som har med dans och musik att göra och har till exempel under våren 2022 spelat en roll i musikalen Valborg och nunnorna. Jag kommer att undervisa i streetkidz.

POLE DANCE

SILVIA

Silvia är certifierad Xpert Pole Instructor i spinning pole och childrens pole & aerial.

Silvia undervisar i pole för barn och vuxna.

SARA W.

Sara har i sin barndom provat på många olika dansstilar men aldrig fastnat för någon av dem. Hon tränade även gymnastik under några år. År 2017 provade hon pole dance för första gången och föll direkt för stilen.

Sara anser att det är viktigt att individanpassa lektionerna så att varje elev kan utvecklas i sitt eget tempo och utmana sig själv. På Saras klasser ligger fokus på tricks och kombinationer, att bygga styrka och flexibilitet samtidigt som man får lära sig att sätta ihop det man lärt sig till graciösa koreografier.

SARA H.

Sara har testat det mesta inom sport och dans. Hon hittade pole 2018 och fastnade direkt. Hon tycker att det är en fantastisk träningsform och allra viktigast av allt är att man har så kul när man håller på. Hon tycker om att utmana sig själv och är väldigt envis och lägger många timmar på träning.

”Man tränar hela kroppen utan att ens tänka på det, man bygger styrka och flexibilitet och man utvecklas hela tiden.

Träning ska vara kul!”

Sara håller i pole 1 och pole 2.

AISHA

Aisha är 15 år och har dansat i fyra år, nästan varje dag och flera olika stilar, bland annat jazz, balett, street och musikaldans. Hon tränar även pole och har varit hjälpledare i pole sedan 2020. Aicha har även tränat gymnastik och är även hjälpledare i Höörs gymnastikförening.

IDA

Ida är 30 år gammal och har dansat från och till sedan 12 års ålder. Hon har testat allt från line dance, till burlesque och salsa. Ida älskar pole för att det är så utmanande och styrkekrävande – en fantastisk träningsform, enligt henne själv. Ida har undervisat i pole och är just nu vikarie.

ELLINOR

Ellinor 28 år gammal och bor i Höör. Hon har tränat och provat flera olika stilar av dans såsom bugg, foxtrot, burlesque, salsa och linedance. När hon provade pole så fastnade hon direkt. Ellinor har undervisat i pole och är just nu vikarie.

AICHA

Aicha är född i Guinea och började dansa afrikansk dans i Matam, Conakry, 1999. Hennes första danslärare var Abdourahamane ”Italo” Sylla, numera bosatt i Stockholm. Hon har medverkat i dansgrupperna Ballet Wassa, Soleil d’Afrique och Ballet Bagataye i Matam. Hon har även gett danskurser i bl a Bel Air, Guinea, vid många tillfällen och hon har samarbetat med musikartisten Alphonse Soumah, numera bosatt i Paris.

Aicha har de senaste åren gett flera workshops i afrikansk dans på olika orter i Sverige och är sedan maj 2020 danslärare på Höörs Danscenter.

Aicha undervisar i västafrikansk dans.

AGNES T.

Detta är Agnes. Hon fyller 18 i år och börjar sista året på Rytmus Malmö. Agnes har alltid älskat att sjunga och dansa. Hon älskar att vara kreativ. Agnes har dansat på Höörs danscenter tidigare, och har testat många olika stilar, bland annat jazz och street. ”Jag vill att barnen ska kunna gå från lektionen och känna sig glada. På mina lektioner får man vara precis som man vill, och det finns inget rätt eller fel.” Agnes tycker om att blanda lekar och danser på sina klasser.

AGNES N.E.

Agnes är 18 år. Hon har två stora intressen; sång och dans. Sången och dansen är något som Agnes hittade väldigt tidigt i livet och som har hängt med henne sen dess. Hon har sedan 2014 gått på Höörs Danscenter och tagit klasser i allt från jazz till street. Agnes går nu sista året på Rytmus musikgymnasium i Malmö. Hennes mål med sina lektioner är att sprida glädje och energi genom både dansen och musiken. Hon vill att eleverna ska utvecklas och bli mer självsäkra i sina uttryck och vara kreativa i sin dans.

NABY

Jag heter Naby Bangoura och kommer från Guinea i Västafrika men bor nu i Malmö. Jag började dansa traditionell västafrikansk dans och spela djembe när jag var 10 år och har undervisat i både djembe och dans under mer än tio år i Danmark och Sverige. Jag spelar i en grupp som heter Tamala i Danmark och en grupp som heter Woffa i Malmö. Jag kommer att ackompanjera i västafrikansk dans och hålla i djembe trumkurs.

FELICIA

Felicia har sin grund inom Malmöflickorna, gymnastik och dans. Men har även sjungit och spelat teater. Musik har alltid varit ett stort intresse och hon älskar att utrycka sig igenom dans. Hon började dansa vid 3 års ålder och har stått på stora scener såsom Malmö opera, Baltiska hallen, Göteborgs operan och Berwaldhallen mm. Hon har tagit lektioner i stilar som t ex balett, hip hop, street, dancehall, jazz, modernt och house. Men hennes intresse är störst för hip hop och street. Felicia tävlar även inom dans med sin tävlingsgrupp Kick It Dance Crew och har genom den varit med på många olika shower och tävlat i bl.a Stockholm, Göteborg, Malmö och Danmark. Felicia vill att hennes elever ska lära sig samtidigt som de har roligt. Hennes mål är att de en dag ska bli bättre än henne själv och sprida dansglädjen vidare.

NINA

Nina började dansa 1986, då hon deltog i första Falun Folkmusik Festival. Där väcktes fascinationen för all traditionell och folklig dans från den Afrikanska kontinenten och hon fångades först av den Orientaliska dansen från Egypten (som hon sedan undervisade i under 10 år i Simrishamn) Något år senare började hon dansa Västafrikansk dans i Dalarna, med lärare främst från Guinea Conakry, men även Gambia och Senegal. Vintern 93/94 åkte hon för första gången till Guinea för att dansa. Hon har sedan dess tagit klasser i Stockholm och Malmö och organiserat workshops i Simrishamn. Hon har undervisat i Västafrikansk dans i Simrishamn och på festivaler.

Nina undervisar i västafrikansk dans.

RUMIKO

Rumiko Otsuka: is a dancer/choreographer/dance teacher based in Malmö. After she graduated from Hogeschool Voor de Kunsten Arnhem, Dans Academie (The Netherlands) 2001, she started her professional career as a dancer in Norrdans (SE). She joined Skånes Dansteater (SE) in 2005. Since 2009 she has worked as a freelance dancer and joined Dansalliansen (2010-2019). As a guest dancer, she worked for Recoil Dance Group/Tina Tarpgaard (DK), Skånes Dansteater (SE), Zappala Danza (IT), Khamlane Halsackda (SE/UK), Somatic Noise (SE/DK), Camilla Stage (DK), Memory Wax (SE) and more. 
In 2013 she joined Nya Rörelsen and started producing her dance performances. She also goes to Japan regularly, works with dance students in Tokyo, gives workshops, and create choreography.
She is a founder of RUM I DANS ideell förening in Malmö, where she teaches dance lessons and produce projects targeting children and youth.
 
More information of her works and CV: www.rumikootsuka.com