Lärare

 

 

thumb_img_5637_1024

SILVIA

Grundare av föreningen. Har dansat sedan 4 årsåldern, är utbildad danspedagog i Frankrike och har arbetat som dansare utomlands framför allt inom jazz och showdans. Har tränat många andra stilar, bla balett, afrojazz och hiphop. Har även utbildning som personlig tränare, massageterapeut, aerobics- och poweryogainstruktör.

12584179_10153980812199665_1920598850_nLINNÉA

Linnéa intresserade sig för dans i skolåldern och dansade då framförallt showjazz. Efter gymnasiet gick hon en ettårig yrkesförberedande utbildning på Dansakademi Öresund i Malmö. Efter utbildningen fortsatte Linnéa att dansa på dansskolor i Malmö innan hon flyttade till Höör där hon nu dansar balett och jazz på Höörs danscenter.

Linnéa håller pass i Zumba. Linneas bakgrund inom dans genomsyrar zumbalektionerna som är väldigt dansanta. Träning för både kropp och knopp!

EMMA

Emma är 15 år och går själv på så många lektioner på Höörs Danscenter som hon hinner, allt från balett till zumba. Hon har dansat från och till sedan 5 årsåldern. Emma sjunger också och denna termin börjar hon på Dans- och musikalgymnasiet i Lund.

Emma undervisar i balett 4-6, kidz 4-6 och jazzkidz 6-9 tillsammans med Agnes.

AGNES

Agnes är 14 år. Hon har två stora intressen, det är sång och dans. Dansen har hon sysslat med sedan hon var väldigt liten, och sjunger gör hon så ofta hon kan.
Agnes går själv på många dansklasser på Höörs danscenter, det blir allt från balett till hiphop.
Agnes undervisar i balett 4-6, kidz 4-6 och jazzkidz 6-9 tillsammans med Emma.

 

NICHOLAS

Nicholas började sin utbildning på Det Kongeliga Teaters Balletskole i Köpenhamn som 9-åring, där han medverkade i över 150 föreställningar med Den Kongelige Ballet, både i Köpenhamn och utomlands på turné. Han avslutade sin utbildning på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm med att dansa manliga huvudrollen i Törnrosa på Kungliga Operan på skolans 30-års jubileum. Han har efter det varit anställd av Kungliga Svenska Baletten och Nationalbaletten i Slovenien.

Idag undervisar Nicholas i klassisk balett på alla nivåer. I sin undervisning fokuserar Nicholas på att lära ut en stark grundteknik och att lära sina elever att uttrycka dansen och musiken med elegans. Det viktigaste på Nicholas lektioner är att det ska vara kul och skadefritt att dansa. Man pressar sig själv så mycket man kan/vill när det gäller tekniken samtidigt som man lär sig de estetiska detaljerna som gör baletten vacker att se på, samt rolig att dansa.

Nicholas undervisar i balett 9-12 och balett 13+.

 

SIMONE

Utbildad på Lunds Dans o-Musikal Gymnasium (2014-2017) samt International Dance Academy i Köpenhamn/ Los Angeles (2017-2018). Simone började dansa på gatorna vid åtta års ålder och satte sin fot i en riktig dansstudio vid 13 års ålder. Simone dansar alla stilar, från balett, jazz, modern/contemp, hiphop, tap, och girly. Simone har varit bakgrunds dansare i produktionen ”All Night Long” på resturang Glasklart i Malmö, dansat, sjungit och varit statist i Musikalen Doria på Lunds stadsteater. Varit med i musikvideor för Sonny F Pedersen och Nika Kljun i Los Angeles. Simone har även varit delaktig i ett projekt tillsammans med Skånes DansTeater i Malmö. Simone var även Crew Captain för dansgruppen S.M.A.S.H i Helsingborg. Simone har även vunnit: Feet, The Giant Leap (Experimental Battle) 2016 StreetStar The Dance School Challenge (Battle) 2016.

Simone undervisar i hiphop 9-12 och hiphop 13+.

 

JACKIE

Jackie har gått Dans- och musikalgymnasiet i Lund och har förutom breakdance tränat olika stilar av dans. Han dansar nu breakdance när tiden räcker till. Han känner att han fortfarande utvecklas som dansare och breakdansen har även blivit ett sätt att umgås med vänner och andra breakare, som han utbyter kunskap med.

Jackie undervisar i breakdance.

 

AMANDA

Amanda är 14 år gammal och har dansat så länge hon kan minnas. Hon har gått på kurs i popping på Malmö Dansakademi, men mest har hon lärt sig popping själv. Hon tar även lektioner i andra dansstilar på Höörs Danscenter. Amanda undervisar i popping.