De stilar/kurser som hålls i sommar är markerade med “SOMMARKURS”. Längst ner i varje beskrivning finns en länk till hur kursen kan se ut.

Ett ytterligare tips för att se olika stilar är att kolla Instagraminlägg, gärna från datorn https://www.instagram.com/hoors_danscenter/

Kidz 4-6 SOMMARKURS

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm och musikalitet, balans, smidighet och koordination samt gör enkla koreografier till både gamla och nya låtar.

Strumpor eller barfota.

Länk till uppträde på julskyltning 2017

Balett 4-6 & balett 7-11 SOMMARKURS

Vi introducerar barnen till balettens värld med hjälp av danslekar, övningar och improvisation där vi även övar fot- och armpositioner och annan grundläggande baletteknik. Vi tränar hållning, styrka, balans, vighet och musikalitet.

I gruppen 7-11 år är det samma upplägg men med mera fokus på teknik och på denna lektion gör vi flera övningar vid stången.

Balettskor eller strumpor på fötterna. Ej barfota.

Klicka för att se video på youtube

Jazzkidz 6-9 SOMMARKURS

Vi tränar rytm, musikalitet, balans, smidighet och koordination. Danslekar och improvisation utgör en mindre del av lektionen än på Kidz-lektionerna. Lektionen innehåller mer teknik och träning av kroppskontroll. De enklaste grundstegen i jazz/modernt lärs ut och vi gör diagonaler. Vi lär ut koreografier.

Barfota eller strumpor på fötterna. Dansskor bara om det ”riktiga” och mjuka dansskor. Ej gympaskor.

Länk till koreografi från vårterminen 2017.

Länk till uppvisningen våren 2018.

Från lektionen. 

Streetkidz 7-10 SOMMARKURS

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm och musikalitet till groove och gung i musiken. Vi gör flera enkla koreografier till låtar som passar denna stil. Streetdans är ett samlingsnamn för olika stilar och vi tränar på grundsteg inom hiphop men testar även grundsteg från shuffle och har inslag från popping och krump.

Gympaskor, dansskor, strumpor eller barfota. Väljer man att ha gympaskor ska man vara medveten om att vårt dansgolv inte tillåter så mycket glid med gympaskor. Det är bättre att välja en ”riktig” danssneaker eller en sko med platt eller sliten (men ren) sula.

Länk till uppträde 1:a advent 2017

Länk till gruppens dans på uppvisningen i maj 2018.

Länk till öppet hus januari 2018.

Länk till en av danserna hösten 2018

Länk till koreografi av Felicia, lärare i streetkidz 7-9 våren 2020

Showdans 10-14, nybörjare SOMMARKURS