Klasser

VIDEOS PÅ DE OLIKA STILARNA LÄGGS IN I MÅN AV TID SÅ TITTA GÄRNA IN HÄR IGEN!

Balett 4-6 och 6-9

Vi introducerar barnen till balettens värld med hjälp av danslekar och improvisation där vi även övar fot- och armpositioner och annan grundläggande baletteknik. Vi tränar hållning, styrka, balans, vighet och musikalitet.

I gruppen 6-9 år är det samma upplägg men med mera fokus på teknik och där introducerar vi även övningar vid stången.

Är du 6 år och aldrig har gått på balett ska du gå en termin i balett 4-6.

Är du 9 år och aldrig har gått på balett ska du gå på balett 6-9.

Är du 9 år och har gått på balett innan och är mogen för att bara göra teknikövningar, dvs göra stångövningar den största delen av lektionen kan du gå balett 9-12 (se annan kolumn för info om tid). 

Det går bra att gå i två olika grupper om man är ”på gränsen” åldersmässigt.

Balettskor eller strumpor på fötterna. Ej barfota. 

Klicka för att se video på youtube

Lördag 9.30-10.10 balett 4-6 år, lärare Emma, Agnes

Söndag 16.00-16.50 balett 6-9 år, lärare Silvia, My

 

Kidz 4-6

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm och musikalitet, balans, smidighet och koordination samt gör enkla koreografier till olika låtar.

Barfota, strumpor eller skor med mjuk sula.

Lördag 10.20-11.00

Lärare Emma & Agnes

 

Jazzkidz 6-9

Vi tränar rytm, musikalitet, balans, smidighet och koordination. Danslekar och improvisation utgör en mindre del av lektionen än på Kidz 4-6. Lektionen innehåller mer teknisk och vi tränar på hållning och på att sträcka på tårna. De enklaste grundstegen i jazz/modernt lärs ut och vi gör diagonaler. Vi lär in koreografier.

Barfota eller strumpor på fötterna. Dansskor bara om det ”riktiga” och mjuka dansskor. Ej gympaskor.

Lördagar 11.10-12.00

Lärare Emma & Agnes

 

 

Streetkidz 6-9

Med hjälp av danslekar och improvisation tränar vi rytm, musikalitet till groove och gung i musiken. Vi gör flera enkla koreografier till låtar som passar denna stil. Vi förbereder eleverna för att kunna gå vidare till hiphop eller streetjazz, eller någon annan streetstil. Är man 9 år och tycker att streetjazz 9-12 och hiphop 9-12 är för svåra att hänga med på, så kan detta vara rätt klass.

Gympaskor, dansskor, strumpor eller barfota. Väljer man att ha gympaskor ska man vara medveten om att vårt dansgolv inte tillåter så mycket glid med gympaskor. Det är bättre att välja en ”riktig” danssneaker eller en sko med platt eller sliten (men ren) sula.

Söndag 15.00-15.50

Lärare Silvia

Akroflex 7-14

Akrobatik och vighet. Lektionen börjar med uppvärmning där vi även tränar kroppshållning. Vi stretchar för att bli vigare och kunna gå ner i tex spagat och splitt och tränar balans för att kunna stå på ett ben samtidigt som vi håller i det andra. Vi tränar olika moment från gymnastiken som tex kullerbytta, handstående, hjulning och brygga och andra rörelser från gymnastiken som har anpassats för att kunna användas i dansen. Vi tränar också på olika formationer man kan göra med hjälp av varandra.

Ett bra komplement för dig som vill satsa på dans eftersom all dans blir mer och mer akrobatisk.

Ta med innegympaskor, som är ett krav för att få vara på brottarmattan, där vi tränar gymnastikdelen.

Tisdag 16.00-17.00

Lärare: Edda & Silvia

Breakdance

Finns det någon som tycker att breakdance inte är häftigt? 

Breakdance är en av de mest fria och dynamiska, dansstilar som finns där man dansar med kroppen nära golvet, stående eller uppe i luften. Grunder lärs ut för att få kroppen att bli van med vissa rörelser, och sen presenteras mer avancerade rörelser som kräver mer tid och övning för att utföras. Top rocks, power moves och freezes tränas och de två senaste brukar vara de mer ”wow”- väckande rörelserna.

Breakdance är en stil som är väldigt fri och därför försöker läraren främja varje elevs egna sätt att tolka och utföra rörelser där endast den egna kreativiteten sätter gränserna. 

Man bör vara medveten om att det krävs mycket träning för att bli en bra dansare i break. Med på köpet kommer kroppskontroll och styrka och glädjen i att kunna uttrycka sig på ett särskilt sätt genom dansen.

Minimiålder är 7 år och den är satt för att man måste kunna förstå den information som läraren ger. För övrigt så spelar åldern ingen roll; även vuxna kan gå på denna lektion.

Förra terminen åkte nästan alla elever från Höörs Danscenter i breakdance på tävling. Tävling i breakdance kännetecknas alltid av familjär stämning och brukar vara en mötesplats för breakare i alla åldrar, från barn till pensionärer!

Alla som börjar denna termin ska gå i nivå 1. Läraren avgör när det är dags att byta till nivå 2.

Söndag 10.00-11.00 nivå 1

Söndag 11.00-12.00 nivå 2

Lärare: Jackie

https://www.youtube.com/watch?v=VMb5cbjy7ZA&feature=youtu.be

Streetfit 9+

Streetfit är en nyhet för terminen. Lektionen är upplagd som en fitnessklass, dvs vi gör förkoreograferade enkla danser till de senaste låtarna. Det är (nästan) samma låtar hela terminen och efter hand som man lär sig stegen så kan man även lägga till en personlig touch. Detta är ett konditionspass där vi kommer upp i hög puls och ett bra komplement till dig som går på streetjazz, jazz eller hiphop. Vi stannar alltså inte musiken mellan låtarna och går heller inte igenom någon teknik, till skillnad från på jazz, streetjazz och hiphop. Detta gör Streetfit till ett bra komplement till alla som går på någon annan klass. Streetfit är perfekt för dig som tycker att streetjazz 9-12, hiphop 9-12 och jazz 10+ är för svåra att hänga med på eller för dig som helt enkelt bara vill dansa utan att behöva tänka så mycket. En kortare styrkedel ingår och passet avslutas med stretch. Minimiålder är 9 men på klassen är även vuxna välkomna.

Gympaskor på fötterna. Man bör vara medveten om att vårt dansgolv inte tillåter så mycket glid med gympaskor. Det är bättre att välja en ”riktig” danssneaker eller en sko med platt eller sliten (men ren) sula.

Torsdag 17.00-18.00

Lärare: Silvia

Styrka + stretch

Nyhet för terminen. Äntligen! Styrke- och stretchövningar anpassade för dans. En dansare behöver vara både stark och smidig. Man får mer ut av danslektionen och blir en bättre dansare om man tränar styrka och är rörlig. Alla dansare bord komplettera danslektionerna med denna klass! Vi gör en kortare uppvärmning och kör sedan styrka och avslutar med en längre stretch. 

Minimiålder på denna klass är 9 och är en klass riktad även till vuxna, men åldern spelar egentligen ingen roll. Viktigare än ålder är att kunna förstå den information som läraren ger om vad man ska tänka på under övningar som rätt position för att träna säkert och att ha förmågan att träna fokuserat.

Barfota eller strumpor på fötterna. Ta gärna med (svett-)handduk och något långärmat att dra på efter styrkedelen.

Söndag 17.00-18.00

Lärare: Silvia

Streetjazz

Streetjazz är jazzdans med streetkänsla! Teknik och smidighet från jazzdans blandas med ”streetig” känsla och attityd. På streetjazzlektionerna tränar vi inte lika mycket teknik som på jazzlektionerna. Vi använder oss till stor del av den senaste musiken. Lektionen är upplagd med uppvärmning som även är teknikträning och den sista delen av lektionen koreografi.

Är man 10+ och vill lära sig mer teknik (mer fokus på kroppskontroll, mer piruetträning, mer diagonalövningar) kan man gärna gå på jazz 10+ nivå 1 också.

Strumpor, barfota eller mjuk ”riktig” danssko början av lektionen och ev ta med platta (gympa)skor på fötterna för diagonal och koreografi. Man bör vara medveten om att vårt dansgolv inte tillåter så mycket glid med gympaskor. Det är bättre att välja en ”riktig” danssneaker eller en sko med platt eller sliten (men ren) sula.

Onsdag 17.00-18.00

Lärare Silvia

Jazz 10+ nivå 1 och nivå 2

Jazztekniken är baserad på den klassiska baletten, men är rytmisk och har sitt ursprung i den afrikanska dansen. Lektionen består av uppvärmning och teknikträning samt stegkombinationer, diagonal och koreografi. Jazzdansen kan ha influenser av t.ex. funk, latinamerikansk, lyrisk eller modern dans. Uppvärmningen är (nästan) alltid den samma men stilen på koreografin kan skifta beroende på låtval. Jazzlektionen är något svårare tekniskt än streetjazzlektionen och vi tränar alltid på piruetter, bensparkar och gör diagonaler.

Jazz 10+ nivå 1 är något svårare tekniskt än streetjazz 9-12. Man kan gärna gå på dessa klasser!

Jazz 10+ nivå 2 är för dem som dansat minst två terminer eller som vill ha mer utmaning tekniskt än på jazz 10+ nivå 1. 

Komplettera gärna jazz med balett och styrka & stretch (se separat kolumn).

Barfota, strumpor eller mjuka jazzskor på fötterna.

Onsdag 18.00-19.15 10+ nivå 1 

Torsdag 18.00-19.15 10+ nivå 2

Lärare Silvia

 

Hiphop

Coolt! Groove! Energifullt! Här lär du att dig dansa grunderna inom hiphop, i flera olika inriktningar. Hiphop är ett samlingsnamn för en rad olika uttryck, från tunga rytmer till robotliknande starka rörelser. Här står rörelserna i fokus för att uttrycka det vi vill förmedla. Vi dansar till lyriken, beaten och snabba detaljer, men vikten ligger vid att komma ner i knäna och få in groovet i kroppen. Musikalitet och lyhördhet till rytmen är A och O. Vi övar Hiphop-stilar som Urban, Lyrical och Old School. Här är ditt eget uttryck och känslor en viktigt del! 

Komplettera gärna med lektionerna styrka & stretch och streetfit 10+ (se separat kolumn)!

Tisdag 17.00-18.00 9-12 år

Tisdag 18.00-19.00 13+

Lärare Hanna

 

Balett

Balettklasserna består av träning vid stången den största delen av lektionen. Man gör även övningar framför spegeln och diagonaler (mer i 13+).

Balett är en klass som alla som vill utvecklas så mycket som möjligt i dans, ska gå på. Det är super för teknik, kroppskontroll och hållning.

Är man 9 år och inte har gått på balett innan ska man gå balett 6-9 på söndagar.

Måndag 17.00-18.00 Balett 9-12

Måndag 18.00-19.15 Balett 13+

Lärare: Nicholas

Zumba

Zumba är en kombination av fitness och dans. Grundrytmerna är Salsa, Cumbia, Merengue och Reggeaton, men även Bollywood och Bellydance kan förekomma. Koreografin/dansstegen är relativt enkla och alla ges möjlighet att dansa utifrån sin egen förmåga. Varje låt består av en koreografi. Träna kondition, styrka och balans! Perfekt för alla som vill dansa och svettas samtidigt! 

Använd gärna skor med slätare sula så att det blir enklare att snurra. Det finns glidband att låna för dem som har skor med ”trög” sula.

Minimiålder 13 år.

Denna klass går att betala per gång om det finns plats (elever med terminskort har förtur).

Tisdag 19.00-20.00

Lärare Linnéa